Πρόσκρουση Ι/Φ σκάφους στην Κεφαλλονιά - Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στο Ηράκλειο -Σύλληψη αλλοδαπών και των ημεδαπών διακινητών τους στη Ρόδο -Διακομιδές ασθενών

DSC_3393
Share:    

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για πρόσκρουση του Ι/Φ σκάφους «ΛΕΩΝΙΔΑΣ» Ν.Π. 11987 σε βραχώδη περιοχή νότια ν. Κεφαλληνίας, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες .

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς καθώς και το Τ/Χ σκάφος «ΑΤΛΑΝΤΙΣ» Τ.Α. 246. Το ανωτέρω Ι/Φ αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Πόρου Κεφαλληνίας.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Πόρου Κεφαλληνίας απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΛΕΩΝΙΔΑΣ» μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 85χρονος αλλοδαπός επιβάτης του Κ/Ζ πλοίου «RHAPSODY OF THE SEAS» σημαίας Μπαχάμες, το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Σούδα Χανίων, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Άμεσα απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και με την συνδρομή πλοηγού και Ρ/Κ ασφαλείας λιμένα Ηρακλείου παρέλαβε τον 85χρονο και τον μετέφερε στον λιμένα Ηρακλείου, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου με συμπτώματα κοιλιακού άλγους, για ιατρική περίθαλψη.

*****

Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών καθώς και των δύο (02) ημεδαπών διακινητών τους ηλικίας 47 και 64 ετών , προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον λιμένα Ακαντιάς Ρόδου, κατά την φόρτωση Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου, διαπιστώθηκε ότι ο 64χρονος ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος και ο 47χρονος ως συνοδηγός, μετέφεραν τους ανωτέρω αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το όχημα .

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-73χρονης από τον λιμένα Λιναριάς ν. Σκύρου προς τον λιμένα Κύμης, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΧΙΛΛΕΑΣ'' Ν.Π. 11282 και

-78χρονου από τον λιμένα Πίσω Αετού ν. Ιθάκης προς τον λιμένα Σάμης ν.. Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ..

Σχετικές εικόνες