Πτώση αλλοδαπού άνδρα στη θάλασσα στον Πειραιά - Εκδήλωση πυρκαγιάς σε ερασιτεχνικό σκάφος αναψυχής στην Αίγινα- Προσάραξη ΕΓ-ΤΡ σκάφους στο Αγκίστρι- Διακομιδή ασθενούς

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού, για πτώση αλλοδαπού άνδρα στην θαλάσσια περιοχή του λιμένα Πειραιά.

Στην περιοχή έσπευσε στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου με τη συνδρομή διερχόμενων πολιτών, ανέσυρε τον ανωτέρω άνδρα. Κατόπιν, μέλη της ομάδας “ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ” παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στον εν λόγω αλλοδαπό, ο οποίος στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά "ΤΖΑΝΕΙΟ".
*****
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Αίγινας, για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς σε ερασιτεχνικό σκάφος με όνομα ΄΄ΙΩΑΝΝΑ-ΕΛΙΣΑΒΕΤ'' Λ. Αίγινας 1804, χωρίς επιβαίνοντες στο λιμένα Πέρδικας ν. Αίγινας.

Ειδικότερα, στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, όπου διαπίστωσαν πως η πυρκαγιά κατασβέστηκε από ιδιώτες, καθώς επίσης και από τοπικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε τραυματισμός ατόμων ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ δεν αναφέρθηκαν υλικές ζημιές σε παραπλήσια σκάφη.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους.
*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Αίγινας από το Λιμενικό Φυλάκιο Αγκιστρίου για προσάραξη του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους “ΑΓΕΡΑΣ” Ν. Λευκάδας 368, με δύο (02) επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή “Μύλοι” ν. Αγκιστρίου.

Στην περιοχή έσπευσε στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ δια ξηράς όπου περισυνέλεξε τους δύο επιβαίνοντες, καθώς και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Εν συνεχεία μετέβει στο σημείο και το ιδιωτικό σκάφος “ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι RESCUE” το οποίο αποκόλλησε και ρυμούλκησε με ασφάλεια το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος σε λιμένα Μεγαλοχωρίου ν. Αγκιστρίου. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την Λιμενική Αρχή Αίγινας, που διενεργεί τη προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΓΕΡΑΣ” μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που του παρακολουθεί.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., 60χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες