Πτώση άνδρα στη θάλασσα στη Ρόδο – Σύλληψη πλοιάρχου Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου για ελλιπή οργανική σύνθεση στην Αίγινα – Διακομιδή ασθενούς

DSC_9601.1
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου για ύπαρξη άνδρα στη θάλασσα, ενός του λιμένα Ακαντιάς, κατά τη διαδικασία φόρτωσης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου.

Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής σε συνεργασία με ιδιώτες, προέβησαν στην άμεση ανάσυρση του άνδρα από τη θάλασσα, ο οποίος είχε τις αισθήσεις του.

Πρόκειται για αλλοδαπό, στερούμενο νομιμοποιητικών εγγράφων για τη διαμονή του στη χώρα, ο οποίος πρόκειται να παραδοθεί στο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Ρόδου για τις δικές του ενέργειες.

*****

Στη σύλληψη πλοιάρχου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου, προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Αίγινας, για παράβαση των άρθρων 40 και 229 του Ν.Δ. 187 /1973.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο ταυτοπροσωπίας που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Λιμεναρχείου Αίγινας σε Ε/Γ -Ο/Γ πλοίο, το οποίο κατέπλευσε στον λιμένα Αίγινας προερχόμενο από λιμένα Πειραιά, διαπιστώθηκε η ελλιπής σύνθεση του πληρώματος κατά δύο άτομα.

Από τη Λιμενική Αρχή Αίγινας, που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών και πειθαρχικών κυρώσεων και απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, ενώ κατόπιν αποκατάστασης της σύνθεσης επετράπη ο απόπλους του πλοίου για λιμένα Πειραιά.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα Αγ. Ευστρατίου στον λιμένα Μύρινας, με το ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 65χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες