Πτώση άνδρα στη θάλασσα στη Σαλαμίνα – Πτώση άνδρα στη θάλασσα στη Ζέα – Σύλληψη ατόμων στην Ηγουμενίτσα -Διακομιδές ασθενών

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Share:    

Τις απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή της Σαλαμίνας ενημερώθηκε για περιστατικό πτώσης 31χρονου ημεδαπού επιβάτη στη θάλασσα στον δίαυλο της Σαλαμίνας από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο Παλούκια Σαλαμίνας-Πέραμα.

Ο 31χρονος εντοπίστηκε από έτερο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας, το οποίο τον ανέσυρε και τον μετέφερε στο λιμάνι των Παλουκίων Σαλαμίνας, καλά στην υγεία του. Στη συνέχεια, ο ίδιος δήλωσε σε στελέχη της Λιμενικής Αρχής ότι δεν επιθυμεί περαιτέρω ιατρική περίθαλψη. Προανάκριση διενεργείται από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, το Λιμενικό Τμήμα της Ζέας ενημερώθηκε για ύπαρξη ατόμου στη θάλασσα, στη μαρίνα της Ζέας, το οποίο καλούσε σε βοήθεια.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προσωπικό του φορέα διαχείρισης της μαρίνας Ζέας καθώς και μία βοηθητική λέμβος του φορέα διαχείρισης, με τη συνδρομή των οποίων, ανασύρθηκε ένας 46χρονος αλλοδαπός, μέλος πληρώματος Θ/Γ-Α/Ψ σκάφους, το οποίο ελλιμενίζεται στο σημείο, έχοντας τις αισθήσεις του και σε κατάσταση μέθης.

Στη συνέχεια, ο άνδρας διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά “ΤΖΑΝΕΙΟ". Προανάκριση διενεργείται από το Ε’ Λιμενικό Τμήμα Ζέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 35 και 34 ετών, προέβησαν, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε μέσα στον επιβατικό σταθμό του λιμανιού εξωτερικού στην Ηγουμενίτσα, οι αλλοδαποί κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-12χρονου, από το λιμάνι των Παξών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-40χρονου, από το λιμάνι της Αίγινας στο λιμάνι του Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες