Πτώση άνδρα στη θάλασσα στη Στυλίδα – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στους Παξούς – Αποβίβαση ασθενούς από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στην Άνδρο – Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Στυλίδας για πτώση άνδρα με αναπηρικό αμαξίδιο στη θάλασσα, στην εξωτερική πλευρά του λιμένα Ραχών Φθιώτιδας.

Ο 29χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ διενεργήθηκε άμεσα ΚΑΡΠΑ από πλήρωμα ασθενοφόρου οχήματος του ΕΚΑΒ. Στη συνέχεια διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας και κατόπιν στο Γ. Ν. Λαμίας, όπου εισήχθη στη Μ.Ε.Θ. και παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Στυλίδας.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Παξών από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΗΛΙΔΑ ΝΤΟΛΦΙΝ” Ν.Π. 10603 για βλάβη στην δεξιά κύρια μηχανή, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή του «ΑΣΠΡΟΚΑΒΟΥ» ν. Κέρκυρας.

Το “ΗΛΙΔΑ ΝΤΟΛΦΙΝ”, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Κέρκυρας προς τον λιμένα Γαΐου Παξών, κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Παξών, όπου αποβίβασε τους 10 επιβάτες του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου μέχρι τη διαπίστωση αποκατάστασης της βλάβης από επιθεωρητή του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων (Τ.Κ.Ε.Π.) και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Οι επιβάτες από τον λιμένα ν. Παξών προς τον λιμένα ν. Κέρκυρας προωθήθηκαν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Α' Λιμενικό Τμήμα Γαυρίου του Λιμεναρχείου Άνδρου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π.” Ν.Π. 10668 ότι 36χρονος επιβάτης του πλοίου έχρηζε νοσοκομειακής περίθαλψης.

Στον ανωτέρω παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επί του πλοίου. Μετά τον κατάπλου στον οικείο λιμένα, ο ασθενής παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, ενώ το Ε/Γ-Ο/Γ αναχώρησε προς εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-72χρονης, από τον λιμένα Αγκιστρίου στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

-77χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ¨ Ν.Ν. 53.

-48χρονου, από τον λιμένα ν. Κιμώλου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ¨ Ν.Ν. 53.

-15χρονου και 54χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Τήνου με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες