Πτώση άνδρα στη θάλασσα στον Πειραιά – Προσάραξη Ε/Π–Τ/Ρ σκάφους στη Λευκάδα – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Ζάκυνθο – Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για την ύπαρξη ενός 49χρονου άνδρα στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα (Πύλη Ε2), ο οποίος είχε μόλις εξέλθει από τη θάλασσα, μετά από πτώση του. Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της ομάδας «ΛΑΜΔΑ», όπου διαπίστωσαν ότι ο 49χρονος είχε νωρίτερα πέσει στη θάλασσα με το δίκυκλο του όχημα και είχε εξέλθει από αυτή με ιδίες δυνάμεις. Στη συνέχεια, ο 49χρονος άνδρας παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ». Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή του Τζελέπη.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Λευκάδας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την προσάραξη σε αμμώδη βυθό ενός επαγγελματικού-τουριστικού (Ε/Π-Τ/Ρ) σκάφους, ελληνικής σημαίας, στη θαλάσσια περιοχή ''ΣΑΡΑΚΗΝΟ'' Καστού Λευκάδας, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπήκοοι Γερμανίας).

Προς παροχής συνδρομής, μετέβη στην περιοχή το ταχύπλοο (Τ/Χ) “ΜΠΑΜΠΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” Τ.Λ. 321, όπου εντόπισε το Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος με τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια, το Ε/Π-Τ/Ρ αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και με τη συνοδεία του Τ/Χ κατέπλευσε με ασφάλεια στη μαρίνα Λευκάδας. Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής για την ακυβερνησία, λόγω μηχανικής βλάβης, ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Γερμανίας, με έναν αλλοδαπό επιβαίνοντα (υπήκοο Τουρκίας) στην θαλάσσια περιοχή 16,1 ν.μ. δυτικά βορειοδυτικά της Ζακύνθου. Αμέσως ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) ιδιωτικά σκάφη καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΖΑΝΤΕ-ΣΑΝ 1” Ν.Ζ. 360, προς παροχή συνδρομής. Το Ι/Φ σκάφος εντοπίστηκε από το Ε/Γ-Τ/Ρ με τον επιβαίνοντα καλά στην υγεία του και με τη συνδρομή του κατέπλευσε με ασφάλεια στον όρμο Πόρτο Βρώμη Ζακύνθου. Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από τον Λιμενικό Σταθμό Αγίου Νικολάου Βολιμών Ζακύνθου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-74χρονης, από το λιμάνι της Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ «ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ» Ν.Σ.46 και

-17χρονου, από το λιμάνι των Καταπόλων Αμοργού στο λιμάνι της Νάξου, με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν.Ν.67.

Σχετικές εικόνες