Πτώση ατόμου στη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη - Έρευνες και εντοπισμός αγνοουμένων στην Ελαφόνησο - Ακυβερνησία σκαφών στο Αγγελοχώρι Θεσσαλονίκης και στην Αμοργό - Ημιβύθιση Θ/Γ-Α/Ψ σκάφους στη Χαλκιδική - Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενούς

Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, για πτώση ατόμου στη θάλασσα στον λιμένα Θεσσαλονίκης.

Άμεσα, στο σημείο έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ με την συνδρομή στελεχών της ομάδας "ΔΙΑΣ" της ΕΛ.ΑΣ., ο 39χρονος άνδρας ανασύρθηκε στη στεριά.

Στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ".

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, για ύπαρξη ενός ατόμου στη θαλάσσια περιοχή μεγάλης παραλίας Σίμου ν. Ελαφόνησου, ο οποίος έκανε χρήση αετοσανίδας (kite-surf), καθώς και τριών (03) ακόμη ατόμων σε δυσχερή θέση, οι οποίοι προσπάθησαν να συνδράμουν στην διάσωση του εν λόγω χειριστή αετοσανίδας.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πραγματοποιήθηκαν έρευνες προς εντοπισμό τους, από ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα ιδιωτικό σκάφος, ενώ παράλληλα από στεριάς διενεργήθηκαν έρευνες από περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στελέχη του οποίου εντόπισαν τους ανωτέρω αλλοδαπούς, στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή.

Οι τέσσερις (04) αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν εξέλθει στην ξηρά, δήλωσαν καλά στην υγεία τους και δεν αιτούνταν ιατρικής βοήθειας, ενώ από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νέας Μηχανιώνας, για ακυβερνησία του Ε/Ρ σκάφους "ΣΑΚΗΣ-ΜΑΡΙΑ" Σ.Θ. 600 Α΄, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή Αγγελοχωρίου και σε απόσταση 1,5 ν.μ. περίπου, με κατεύθυνση την περιοχή Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης, με δύο (02) επιβαίνοντες.

Άμεσα για την ανωτέρω περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Π -Α/Κ "ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ" Λ.Θ. 13256, με στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από στεριάς.

Το εν λόγω Ε/Ρ σκάφος εντοπίστηκε και ρυμουλκήθηκε από το "ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ", στο αλιευτικό καταφύγιο Αγγελοχωρίου, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, οι οποίοι δήλωσαν πως δεν χρήζουν ιατρικής βοήθειας και στη συνέχεια παρελήφθησαν από τα στελέχη του περιπολικού οχήματος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ..

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αμοργού για ακυβερνησία σκάφους, αγνώστων λοιπών στοιχείων, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν του Όρμου Καταπόλων Αμοργού και σε απόσταση 1 ν.μ. περίπου, με εννέα (09) επιβαίνοντες.

Άμεσα για την ανωτέρω περιοχή απέπλευσε το Ε/Π-Α/Κ "ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΙΚΗΤΑΣ" Σ.Ν. 161, όπου εντόπισε το ανωτέρω ακυβέρνητο σκάφος, ονόματι "ΝΑΝΟΟ" Ν.Π. 12136 και ξεκίνησε η διαδικασία ρυμούλκησης του. Το "ΝΑΝΟΟ" προσέδεσε με ασφάλεια στον λιμένα Καταπόλων Αμοργού, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, οι οποίοι δεν χρήζουν ιατρικής βοήθειας.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Αμοργού του Λιμεναρχείου Νάξου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Μουδανιών, για ημιβύθιση του Θ/Γ-Α/Ψ σκάφους "ΑTHINA" σημαίας Γερμανίας, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο περίπου πενήντα (50) μέτρα από την ακτή, χωρίς επιβαίνοντες.

Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, μετέβησαν στην εν λόγω περιοχή όπου διενήργησαν αυτοψία καθώς ενημερώθηκε και ο ιδιοκτήτης του "ATHINA", για φωτεινή σήμανση του σκάφους προς αποφυγή κινδύνου για την ασφάλεια ναυσιπλοΐας.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 47 και 28 ετών, προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας, διαπιστώθηκε ότι ο 47χρονος αλλοδαπός, με την συνεργεία του 28χρονου, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδο του από τη χώρα.

Σε περαιτέρω έλεγχο που διενεργήθηκε στον 28χρονο αλλοδαπό, διαπιστώθηκε ότι δεν κατείχε τα προβλεπόμενα έγγραφα για τη νόμιμη είσοδο και παραμονή του στη χώρα, ενώ στερείτο τη νόμιμη άδεια ικανότητας οδήγησης, καθώς και τη γνήσια άδεια κυκλοφορίας οχήματος.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ταξιδιωτικό έγγραφο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες από τον λιμένα ν. Αίγινας στην μαρίνα Ζέας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., 86χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.