Πτώση ατόμου στη θάλασσα στο Πέραμα – Τραυματισμός υποβρύχιου αλιέα στην Εύβοια – Μηχανική βλάβη Φ/Γ πλοίου στη Μυτιλήνη

DSC_9601.1
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Περάματος, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ XIV” Ν.Π. 12501, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας, για πτώση ατόμου στη θάλασσα, πριν το πλοίο προσεγγίσει τον δίαυλο Περάματος-Σαλαμίνας.

Η 70χρονη εντοπίστηκε από το Ε/Γ πλοίο (Λάντζα) “ΕΛΙΣΑΒΕΤ” Ν.Π. 10894, η οποία και την ανέσυρε από τη θάλασσα, μεταφέροντάς την στον προβλήτα παραπλεύρως του κεντρικού λιμένα του Πορθμείου Περάματος. Η ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΟΛΠ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο “ΘΡΙΑΣΙΟ”, για περαιτέρω ιατρική βοήθεια.

Προανάκριση διενεργείται από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κύμης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για τον τραυματισμό ημεδαπού αλιέα, στη θαλάσσια περιοχή “ΣΑΡΑΚΗΝΙΚΟ” Ν. Εύβοιας.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, κατευθύνθηκε στην ανωτέρω περιοχή, όπου εντόπισε δύο υποβρύχιους αλιείς ηλικίας 42 και 45 ετών, εκ των οποίων ο πρώτος, ήταν τραυματισμένος στο αριστερό κάτω άκρο του. Αμέσως επιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Πηλίου Ευβοίας. Ο 42χρονος, αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κύμης.

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για μηχανική βλάβη σε Φ/Γ πλοίο σημαίας Παναμά, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο 3.6 ν.μ. ανατολικά του λιμένα Μυτιλήνης, με 15 άτομα πλήρωμα.

Αμέσως τέθηκαν σε ετοιμότητα, για τυχόν παροχή συνδρομής, ένα Πλωτό Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ρ/Κ “ΙΩΑΝΝΗΣ Σ” Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 246. Το ανωτέρω πλοίο είχε ξεκινήσει από το λιμάνι “ΡΕΝΙ” της Ουκρανίας με προορισμό τη Βηρυτό του Λιβάνου, μεταφέροντας 4.790 Μ.Τ. σιτηρών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση σχετικών βεβαιωτικών-εγγράφων από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα ή τη σημαία του πλοίου.

Σχετικές εικόνες