Πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα και ανάσυρση σορού επιβαίνοντα στη Θεσσαλονίκη - Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στην Κεφαλονιά - Διακομιδές ασθενών

0308121
Share:    

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, από το Πυροσβεστικό Σώμα/ Ε.Μ.Α.Κ., για πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος από κρηπίδωμα στη θαλάσσια περιοχή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Στην περιοχή μετέβησαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και κλιμάκιο της Β' Ε.Μ.Α.Κ.

Το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ ανέσυρε από το Ι.Χ.Ε. όχημα χωρίς τις αισθήσεις του, έναν 45χρονο ημεδαπό άνδρα, ο οποίος στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Α.Χ.Ε.Π.Α.», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Το όχημα ανελκύστηκε από τη θάλασσα από γερανοφόρο όχημα του Δήμου Θεσσαλονίκης και μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ πρόκειται να παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, για τον εντοπισμό πυρομαχικού υλικού, εντός του περίφρακτου χώρου του λιμένα Αργοστολίου, κατά την διάρκεια εκτέλεσης εργασιών.

Ανωτέρω πυρομαχικό υλικό, πιθανόν οβίδα Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, σε κατάσταση οξείδωσης, περίπου 65-75 εκατοστών, φυλάσσεται από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, πλησίον των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, ενώ ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για τις δικές της περαιτέρω ενέργειες.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-80χρονου, από τον λιμένα ν. Μήλου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ «ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι» Ν. Π. 8745,

-77χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-86χρονου, από τον όρμο Πεύκου ν. Σκύρου στον λιμένα Κύμης, με το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΚΥΜΟΘΟΗ» Ν. Ραφήνας 73.

Σχετικές εικόνες