Πτώση μελών πληρώματος Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου στη θάλασσα στον Πειραιά - Εντοπισμός σορού αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Λέρο - Πτώση οχήματος με επιβαίνοντα στη θάλασσα στον Άλιμο - Ελαφρύς τραυματισμός ατόμου στον Πειραιά - Διακομιδή ασθενούς

1
Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Τζελέπη, για την πτώση δύο (02) μελών πληρώματος, ηλικίας 56 και 34 ετών, Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου ¨SPEEDRUNNER JET¨ Ν.Π. 11886, ενώ βρισκόταν πλαγιοδετημένο στο λιμένα Πειραιά.

Συγκεκριμένα, οι εν λόγω ναυτικοί ενώ εκτελούσαν εργασίες καθαρισμού επί του εξωτερικού πρωραίου καταστρώματος, γλίστρησαν και έπεσαν στη θάλασσα. Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένας εκ των οποίων βούτηξε στη θάλασσα και με τη βοήθεια κυκλικών σωσιβίων που πέταξαν μέλη του πληρώματος του πλοίου, κατάφεραν να ανασύρουν τους εν λόγω ναυτικούς στον προβλήτα.

Στον 56χρονο και στον 34χρονο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ιατρό και προσωπικό του ιατρείου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ στη συνέχεια παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν τρεις (03) ναυτικοί εκ του πληρώματος, για παράβαση του άρθρου 314 Π.Κ. ¨σωματική βλάβη από αμέλεια¨.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λέρου, από κυβερνήτη Ε/Π-Α/Κ σκάφους, για την ύπαρξη σορού αγνώστων λοιπών στοιχείων σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, στη θαλάσσια περιοχή ¨ΚΑΤΩ ΖΥΜΗ¨ ν. Λέρου.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε τη σορό, η οποία ανήκει πιθανόν σε άνδρα νεαρής ηλικίας με ύψος περίπου 1.25μ. και κανονική σωματική διάπλαση. Η εν λόγω σορός έφερε σορτσάκι χρώματος κίτρινο, φούτερ χρώματος γκρι και μπουφάν χρώματος σκούρο μπλε.

Ακολούθως η σορός ανασύρθηκε από πλήρωμα περιπολικού σκάφους, με τη συνδρομή του ανωτέρω κυβερνήτη Ε/Π-Α/Κ σκάφους, και μεταφέρθηκε στον λιμένα ¨ΛΑΚΚΙ¨ ν. Λέρου. Στη συνέχεια, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο Κρατικό Θεραπευτήριο-Κέντρο Υγείας Λέρου.

Από το Λιμεναρχείο Λέρου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Φλοίσβου για περιστατικό πτώσης οχήματος με έναν επιβαίνοντα, εντός της μαρίνας Αλίμου. Άμεσα στο σημείο έσπευσε στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσε ότι ένα Ι.Χ.Ε. όχημα καθώς και ο οδηγός του βρισκόταν εντός θαλάσσης, μπροστά από την προβλήτα 4Κ της μαρίνας.

Με τη συνδρομή στελέχους της οικείας Λιμενικής Αρχής, καθώς και στελέχους της ΕΛ.ΑΣ. ανασύρθηκε έχοντας τις αισθήσεις του ο 61χρονος ημεδαπός οδηγός και στη συνέχεια του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ. Στον ανωτέρω διενεργήθηκε τεστ αλκοολομέτρησης, όπου βρέθηκε θετικός και του επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, για περιστατικό τραυματισμού ατόμου από επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο, στην περιοχή έναντι της πύλης Ε8 του λιμένα Πειραιά, στον χώρο αναμονής επιβατών.

Άμεσα στελέχη του 8ου Λιμενικού Φυλακίου Αργοσαρωνικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, μετέβησαν στην περιοχή όπου εντόπισαν άνδρα να φέρει ελαφρύ μικρό τραύμα στο πρόσωπο και σύμφωνα με δήλωσή του, προκλήθηκε από επίθεση που δέχθηκε από έτερο άνδρα. Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο ¨ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ¨ Βούλας, απ’ όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίσθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 15χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες