Πτώση οχήματος στη θάλασσα και ανάσυρση σορού επιβαίνοντα στη Θεσσαλονίκη - Παρέκκλιση δρομολογίου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου προς αποβίβαση ασθενούς στο Λαύριο- Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ρ/Κ πλοίο στην Κυπαρισσία

ΠΛΣ
Share:    

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θεσσαλονίκης για την πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θαλάσσια περιοχή του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου της Θεσσαλονίκης.

Αμέσως στο σημείο μετέβησαν ένα περιπολικό όχημα και ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και κλιμάκιo δυτών της Ε.Μ.Α.Κ., οι οποίοι ανέσυραν 84χρονο ημεδαπό άντρα, χωρίς τις αισθήσεις του. Ο 84χρονος μεταφέρθηκε με το σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη ξηρά και από εκεί διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης “ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****
Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, για την έκτακτη προσέγγιση στον λιμένα Λαυρίου του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ'' Ν.Π. 12396, κατά παρέκκλιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του (Πειραιά - Ψαρά - Οινούσσες - Χίο - Μυτιλήνη) και ύστερα από τον απόπλου του από το λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να αποβιβάσει 66χρονο ασθενή επιβάτη.

Ο 66χρονος με τον κατάπλου του πλοίου, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “ΛΑΪΚΟ”, ενώ το ''ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ'' απέπλευσε για τη συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κυπαρισσίας, για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς σε ρυμουλκό πλοίο, το οποίο ελλιμενίζεται στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, κατά τη διάρκεια θερμών εργασιών συντήρησης μικρής κλίμακας στο πρυμναίο τμήμα του.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε πλήρως, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός ατόμων ή θαλάσσια ρύπανση.

Από το Ά Λιμενικό Τμήμα Κυπαρισσίας του Λιμεναρχείου Πύλου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ρ/Κ μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Παράλληλα συνελήφθησαν δύο (02) ημεδαποί και ένας (01) αλλοδαπός κατά παράβαση των άρθρων 28 “Αμέλεια” και 266 “Εμπρησμός από αμέλεια” του Π.Κ. καθώς και του άρθρου 13 “΄Εκδοση πιστοποιητικών” του Π.Δ. 70/90.


Σχετικές εικόνες