Πτώση οχήματος στη θάλασσα με έναν επιβαίνοντα στην Αιδηψό - Πρόσκρουση Ι/Δ στην Πάρο – Προσάραξη Ε/Π-Α/Ψ σκάφους στη Σκιάθο – Ανεύρεση όπλου στη Βουλιαγμένη – Απαγόρευση απόπλου Κ/Μ σκάφους στην Κέρκυρα - Διακομιδή ασθενούς

Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Αιδηψού, για την πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θαλάσσια περιοχή παραλίας “ΛΟΥΤΡΩΝ” Αιδηψού.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, τα οποία διαπίστωσαν την ύπαρξη οχήματος στη θάλασσα και τον μοναδικό επιβαίνοντα του οχήματος, έχοντας τις αισθήσεις του.

Ο 27χρονος οδηγός, ο οποίος κατά δήλωση του έχασε τον έλεγχο του οχήματος, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε πάνω σε προστατευτικά κιγκλιδώματα, ενώ μετέπειτα ανασύρθηκε με ασφάλεια στην ακτή με τη βοήθεια παρευρισκομένων ατόμων.

Ο ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας για την παροχή πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, για περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αιδηψού, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική αρχή Πάρου, από τον κυβερνήτη του Ι/Δ “ΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΙΑ” ν. Θεσσαλονίκης 1387, για πρόσκρουση σε ξέρα του εν λόγω σκάφους, με τρεις (03) ημεδαπούς επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή στενό Πάρου - Αντίπαρου, πλησίον ρευματονησίου Αντιπάρου.

Άμεσα τέθηκε σε ετοιμότητα περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και το παρακείμενο Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ” Ν.Πάρου 58, προς παροχή συνδρομής, με έναν επαγγελματία δύτη.

Σύμφωνα με δήλωση του Κυβερνήτη, το εν λόγω σκάφος προσέκρουσε σε ξέρα με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί μικρή ελεγχόμενη εισροή υδάτων ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε εισροή υδάτων ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Το “ΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΙΑ” ρυμουλκήθηκε από το “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ” και προσέδεσε ασφαλώς στον λιμένα Παροικιάς Πάρου, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το ανωτέρω σκάφος, με μέριμνα του κυβερνήτη, ανελκύστηκε με τη συνδρομή γερανοφόρου οχήματος.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου, ότι το Ε/Π-Α/Ψ-Ι/Φ “ΤΡΙΤΩΝ” Ν.Π. 12371, προσάραξε σε αβαθή, στον παλαιό λιμένα ν. Σκιάθου.

Το ανωτέρω σκάφος αποκολλήθηκε με τη βοήθεια παραπλέοντος σκάφους Ε/Π-Α/Κ “ΔΗΜΗΤΡΗΣ” Ν. Σκοπέλου 08 και στη συνέχεια προσέδεσε με ασφάλεια στον παλαιό λιμένα Σκιάθου, με τους οκτώ (08) αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΤΡΙΤΩΝ” , μέχρι τη διαπίστωση αποκατάστασης της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε εισροή υδάτων ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Β' Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, για ανεύρεση περίστροφου πυροβόλου όπλου, στη θαλάσσια περιοχή εντός του όρμου Βουλιαγμένης και συγκεκριμένα σε βραχώδες τμήμα της ακτής.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν ανάμεσα σε βράχια ένα περίστροφο πυροβόλο όπλο, μαζί με τέσσερις (04) σφαίρες.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από τον κυβερνήτη του Κ/Μ “LADY SOFIA” σημαίας Τζέρσεϊ, προερχόμενο από Μαυροβούνιο, ότι παρουσίασε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, σε απόσταση 6 ν.μ. από τον λιμένα ν. Κέρκυρας και πως δύναται να προσεγγίσει τον λιμένα με την δεξιά κύρια μηχανή.

Άμεσα στο σημείο πρόσδεσης του εν λόγω σκάφους, μετέβησαν στελέχη Υπηρεσίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, όπου διαπίστωσαν ότι το ανωτέρω σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Κέρκυρας, με τους τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “LADY SOFIA” , μέχρι τη διαπίστωση αποκατάστασης της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα Παροικιάς ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ” Ν.Π. 8745, 68χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.