Πτώση οχήματος στη θάλασσα στην Καβάλα και θάνατος του οδηγού – Σύλληψη πλοιάρχου στο Βόλο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών

ΟΧΗΜΑ ΛΣ
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, ενημερώθηκε για πτώση Φ.Ι.Χ. οχήματος, στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού Ελευθερών Παγγαίου Καβάλας.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα αλιευτικό σκάφος, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε ιδιώτης δύτης, ο οποίος εντόπισε το ανωτέρω όχημα και στη συνέχεια ανέσυρε έναν 69χρονο ημεδαπό άντρα, χωρίς τις αισθήσεις του.

Ο άντρας μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Το όχημα ανελκύστηκε με τη συνδρομή γερανοφόρου οχήματος. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής του Βόλου προέβησαν στη σύλληψη ενός 63χρονου ημεδαπού πλοιάρχου για παράβαση των άρθρων 234 και 235 παρ. ΙΕ περί Ν.Δ. 187/73.

Συγκεκριμένα, μετά από τον κατάπλου ρυμουλκού πλοίου στο εμπορικό λιμάνι του Βόλου, διενεργήθηκε αστυνομικός έλεγχος και διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω πλοίο είχε αποπλεύσει χωρίς τη σχετική άδεια από τη Λιμενική Αρχή, ενώ δεν είχε προβεί στη θεώρηση των ναυτιλιακών του εγγράφων. Στον 63χρονο πρόκειται να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Πάτρας προέβησαν στη σύλληψη ενός 25χρονου αλλοδαπού.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας, ο 25χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα. Επιπλέον, κατά την πληκτρολόγηση των στοιχείων του σε βάση δεδομένων, βρέθηκε καταχωρημένος με το μέτρο της άρνησης εισόδου και διαμονής σε έδαφος SCHENGEN.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το πλαστό έγγραφο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-77χρονης, από το λιμάνι της Αλοννήσου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001 και

-74χρονου, από το λιμάνι Πρίνου της Θάσου στο λιμάνι Κεραμωτής της Καβάλας με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΘΑΣΟΣ ΙΙΙ” Ν. Π. 11859.

Σχετικές εικόνες