Πτώση οχήματος στη θάλασσα στην Πάτρα - Τραυματισμός επιβάτιδας εντός Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Σαμοθράκη - Απαγόρευση απόπλου και σύλληψη μελών πληρώματος Φ/Γ πλοίου στη Θεσσαλονίκη - Μηχανική βλάβη Φ/Γ πλοίου στη Λέρο - Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Τις βραδινές ώρες την 22-11-23, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πάτρας για περιστατικό πτώσης οχήματος, στην περιοχή “ΠΑΡΚΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΜΥΛΟΥ” της παραλίας Πατρών.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου την 23-11-23 με τη χρήση ιδιωτικού drone διαπίστωσαν ότι ένα Ι.Χ.Ε. όχημα βρισκόταν εντός θαλάσσης. To εν λόγω Ι.Χ.Ε. όχημα ανελκύστηκε από γερανοφόρο όχημα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Kεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Αλεξανδρούπολης, για τον τραυματισμό 33χρονης επιβάτιδας μέσα σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στο λιμάνι της Σαμοθράκης.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω κατά την επιβίβασή της γλίστρησε στη σκάλα του πλοίου. Στην 33χρονη παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από μέλη του πληρώματος του πλοίου καθώς και από επιβαίνουσα ιατρό, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

*****

Στη σύλληψη του Πλοιάρχου και του Υποπλοιάρχου φορτηγού πλοίου σημαίας Αιγύπτου, προέβησαν, τις πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Θεσσαλονίκης, για διατάραξη της ασφάλειας της υδάτινης συγκοινωνίας.

Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, εντός του λιμένα Θεσσαλονίκης, στο εν λόγω φορτηγό πλοίο, με δεκαοκτώ μέλη πληρώματος, διαπιστώθηκε η υπέρβαση γραμμής φόρτωσης του εν λόγω πλοίου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο της Λέρου, ότι φορτηγό πλοίο ελληνικής σημαίας με οκτώ μέλη πληρώματος, παρουσίασε μηχανική βλάβη στην κύρια μηχανή, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή οκτώ ν.μ. δυτικά της Πάτμου.

Το εν λόγω Φ/Γ πλοίο συνέχισε να πλέει αυτοδύναμα, με τη συνοδεία Ρ/Κ πλοίου, με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή “Αγία Μαρίνα” της Λέρου, όπου και αγκυροβόλησε με ασφάλεια, σύμφωνα με ημερολογιακή εγγραφή του Πλοιάρχου.

Από τη Λιμενική Αρχή της Λέρου απαγορεύθηκε ο απόπλους του Φ/Γ πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της δυσλειτουργίας και την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης της βλάβης από τον νηογνώμονα που τον παρακολουθεί.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών:

-50χρονης, από το λιμάνι του Αγίου Κήρυκου στο λιμάνι του Καρλοβασίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-59χρονης, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-50χρονης, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν. 53.

Σχετικές εικόνες