Πτώση οχήματος στη θάλασσα στη Πύλο-  Λειτουργία συρταρωτής γέφυρας πορθμού Ευρίπου - Ακυβερνησία ερασιτεχνικού σκάφους στο Τρίκερι - Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε, τις απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πύλου για πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα, εντός του λιμένα Πύλου.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ ενημερώθηκαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύλου, το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και το Κέντρο Υγείας, καθώς και ιδιώτης δύτης. Πραγματοποιήθηκαν προσπάθειες απεγκλωβισμού του οδηγού από στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιώτη με αρνητικά αποτελέσματα. Ο 37χρονος οδηγός του οχήματος απεγκλωβίστηκε από ιδιώτη δύτη και ανασύρθηκε με τη συνδρομή στελέχους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη ξηρά χωρίς να έχει τις αισθήσεις του και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Πύλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Γερανοφόρο όχημα ανέλκυσε το Ι.Χ.Ε. όχημα, ενώ δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πύλου.

*****

Η συρταρωτή γέφυρα πορθμού Ευρίπου δεν θα λειτουργήσει για την εξυπηρέτηση αναγκών ναυσιπλοΐας, κατά τις ημερομηνίες 24-12-2023, 25-12-2023, 31-12-2023 και 01-01-2024.

*****

Τις απογευματινές ώρες της 15/12/2023, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Βόλου και Αγίας Κυριακής Τρίκερων, για ακυβερνησία ερασιτεχνικού σκάφους με τέσσερις ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της νησίδας Τρικερίου στον Παγασητικό κόλπο.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και αλιευτικό σκάφος. Το Α/Κ σκάφος εντόπισε το ερασιτεχνικό και περισυνέλλεξε τους επιβαίνοντες του, καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια το ρυμούλκησε με ασφάλεια μέχρι το λιμάνι Τρικερίου, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους. Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών που έχρηζαν νοσοκομειακής περίθαλψης.

-67χρονης, από το λιμάνι Αγίας Πελαγίας των Κυθήρων στο λιμάνι της Νεάπολης Βοιών, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΟΥΝΑΡΑ¨ Ν.Π. 11828,

-99χρονου, από το λιμάνι της Κάσου στο λιμάνι Πηγαδίων της Καρπάθου, με το Ε/Γ-Δ/Ρ ¨ΚΑΣΟΣ ΠΡΙΝΣΕΣ¨ N.Κ. 02,

-17χρονης, από το λιμάνι Πίσω Αετού Ιθάκης στο λιμάνι Σάμης Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ,

-1,5χρονου, από το λιμάνι της Κύθνου στο λιμάνι του Λαυρίου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ¨ N.N. 53 και

-14χρονου και 91χρονης, από το λιμάνι της Θάσου στο λιμάνι της Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΑΝΑΞ¨ N.Π. 12457.

Σχετικές εικόνες