Πτώση οχήματος στη θάλασσα στο Μύτικα και ανάσυρση σορού άνδρα - Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου στην Άνδρο

ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΤΡΑΣ 2.jpg
Share:    

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη Ι.Χ.Ε. οχήματος εντός του ύδατος, στη θαλάσσια περιοχή Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, σε βάθος περίπου έξι μέτρων (06,00μ.).

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και στη συνέχεια ιδιώτης δύτης, ο οποίος εντόπισε, μέσα στο όχημα, και ανέσυρε έναν άνδρα, χωρίς τις αισθήσεις του.

Ο άνδρας παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του και αναγνωρίστηκε από οικείους του. Πρόκειται για 72χρονο ημεδαπό.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το όχημα πρόκειται να ανελκυστεί με μέριμνα των οικείων του 72χρονου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λευκάδας, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

*****

Στη σύλληψη επτά (07) αλλοδαπών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, στον νότιο λιμένα Πατρών και κατά τη διάρκεια φόρτωσης Φ/Γ πλοίου, διαπιστώθηκε ότι ο 48χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε έξι (06) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, σε πρόχειρα διαμορφωμένη κρύπτη εντός του επικαθήμενου, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα - επικαθήμενο, οι άδειες κυκλοφορίας του οχήματος, το κλειδί αυτού, καθώς και μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας που ανήκε στον εν λόγω οδηγό.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Α' Λιμενικό Τμήμα Γαυρίου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου ''ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ'' Ν.Π. 9399 ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στον οικείο λιμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών κι ότι το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του για τον λιμένα Ραφήνας.

Στο εν λόγω πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση 12 επιβάτες και 01 Ι.Χ.Ε., ενώ στον οικείο λιμένα ανέμεναν προς επιβίβαση 39 επιβάτες, 07 Ι.Χ.Ε., 03 Φ/Γ και 02 Δ/Κ οχήματα που θα προωθηθούν στον προορισμό τους με έτερα πλοία.

Σχετικές εικόνες