Πτώση οχήματος στη θάλασσα στον Πειραιά - Βλάβη καταπέλτη σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στη Νίσυρο - Τροχαίο ατύχημα στον Πειραιά - Διακομιδή ασθενούς

ΟΧΗΜΑ ΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για περιστατικό πτώσης Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θαλάσσια περιοχή Ακτής Βασιλειάδη, πλησίον της Πύλης Ε1 του κεντρικού λιμένα Πειραιά.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο, όπου εντόπισαν και ανέσυραν τον 47χρονο ημεδαπό οδηγό και μοναδικό επιβαίνοντα του οχήματος, ο οποίος νωρίτερα είχε απεγκλωβιστεί με ίδιες δυνάμεις από το όχημα, το οποίο στη συνέχεια βυθίστηκε.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη στο “ΤΖΑΝΕΙΟ” Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά, για την παροχή των πρώτων βοηθειών, όπου παραμένει νοσηλευόμενος, ενώ σε διενεργούμενη αλκοολομέτρηση, βρέθηκε θετικός.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ στελέχη της Μ.Υ.Α. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν την ακριβή θέση του οχήματος, του οποίου η ανέλκυση ολοκληρώθηκε πρωινές ώρες σήμερα.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νισύρου ότι το Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ “ΒLUE STAR PATMOS” Ν.Π. 12119 προερχόμενο από λιμένα Τήλου, κατά την προσπάθεια προσέγγισης στον οικείο λιμένα και λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ακούμπησε σε μπίντα πρόσδεσης, με αποτέλεσμα τη βλάβη στον αριστερό καταπέλτη.

Το πλήρωμα του πλοίου ανέβασε και ασφάλισε τον εν λόγω καταπέλτη, συνεχίζοντας τη φόρτωση από έτερο καταπέλτη, ενώ στη συνέχεια απέπλευσε με προορισμό τον λιμένα Κω, εκτελώντας το εγκεκριμένο δρομολόγιο (Ρόδος -Σύμη -Τήλος -Νίσυρος -Κως -Κάλυμνος -Αστυπάλαια -Πειραιάς).

Με τον κατάπλου στον λιμένα Κω, ακολούθησε αξιολόγηση της κατάστασης του πλοίου από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων (ΤΚΕΠ) και κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, το πλοίο έλαβε έγκριση για ένα μεμονωμένο κυκλικό ταξίδι και απέπλευσε με ασφάλεια για λιμένα Καλύμνου.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Α' Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα στην περιοχή “Ηετίωνα” (πύλη Ε2) λιμένα Πειραιά.

Ειδικότερα, Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό 21χρονο συγκρούστηκε μετωπικά με έτερο Ι.Χ.Ε. με οδηγό 27χρονο και συνοδηγό 26χρονο.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές στα δύο οχήματα, ενώ τραυματίσθηκε ελαφρά στο δεξί άκρο ο 26χρονος συνοδηγός, ο οποίος για προληπτικούς λόγους διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο “Τζάνειο” Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά, από όπου εξήλθε μετά τη διενέργεια ιατρικών εξετάσεων.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., 68χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες