Πυρκαγιά σε Ε/Γ-Ο/Γ στην Πάτρα - Θάνατος άνδρα στο Ηράκλειο - Διακομιδή ασθενούς - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Share:    

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο Ε/Γ-Ο/Γ “SUPERFAST XI” N. ΠΕΙΡΑΙΑ 11026, ενώ βρισκόταν εντός του λιμένα Πάτρας.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν, πλωτά περιπολικά Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., χερσαίες δυνάμεις Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και ρυμουλκά ασφαλείας. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός πληρώματος και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ η φωτιά κατασβέστηκε.

Από την Λιμενική Αρχή Πάτρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του "SUPERFAST XI" μέχρι την διαπίστωση της ζημίας από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων της οικείας Λιμενικής Αρχής και προσκόμισης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα πιστοποιητικό διατήρησης κλάσης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

*****

Ενημερώθηκε, το Α' Λιμενικό Τμήμα Λινοπεραμάτων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, ότι τρεις ημεδαποί ηλικίας 35, 33 και 27 ετών, βρίσκονταν σε δυσχερή θέση εντός θαλάσσης στην παραλία "ΑΛΥΚΕΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ" Δήμου Μαλεβιζίου.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν ένα πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ρυμουλκό "ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΩΣΤΑΣ" Ν.Η. 94, ένα αλιευτικό "ΕΛΕΝΗ" Ν.Η. 286 καθώς και ένα Ε/Π-Α/Ψ "ΠΕΤΡΟΣ-ΗΡΩ" Ν.Η. 32. Οι ανωτέρω ημεδαποί εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν, ενώ μεταφέρθηκαν με όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του 35χρουνου.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη σήμερα, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' N.N. 64, 73χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους "καρέτα-καρέτα", εντοπίστηκε νεκρή από το Α' Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, στην παραλία νέων επιβατών.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.