Πυρκαγιά σε Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος στη Χαλκίδα - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στην Αλόννησο - Πτώση οχήματος στη θάλασσα στο Αλιβέρι - Διακομιδή ασθενούς

DSC_7371
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, για πυρκαγιά σε Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος, το οποίο βρισκόταν σε καρνάγιο στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Χαλκίδας.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι η πυρκαγιά είχε κατασβεστεί από στελέχη της Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας. Από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ δεν προκλήθηκε τραυματισμός.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλοννήσου πρωινές ώρες χθες, για αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΤΑΡ'' Ν.Π. 12513 στο λιμένα Αλοννήσου, κατά την διαδικασία εκτέλεσης δρομολογίου του πλοίου από λιμένα Βόλου, για λιμένες Σκιάθου, Σκοπέλου, Αλοννήσου και επιστροφή, καθώς και του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ'' Ν.Π. 9937 από λιμένα Βόλου για λιμένες Σκιάθου, Γλώσσας Σκοπέλου, Σκοπέλου, Αλοννήσου και επιστροφή, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Στα εν λόγω πλοία ανέμεναν προς αποβίβαση τέσσερις και δύο επιβάτες αντίστοιχα ενώ προς επιβίβαση, τέσσερις και τέσσερις αντίστοιχα.

Όλοι οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους σε επόμενο δρομολόγιο.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αλιβερίου για πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στην θάλασσα και συγκεκριμένα στον χώρο ανέλκυσης– καθέλκυσης σκαφών.

Άμεσα στη περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν το ανωτέρω όχημα εντός ύδατος, ενώ στο σημείο βρισκόταν ήδη επαγγελματίας δύτης ο οποίος, αφού διαπίστωσε την μη ύπαρξη επιβαινόντων, ξεκίνησε την διαδικασία ανέλκυσης του Ι.Χ.Ε., από γερανοφόρο όχημα.

Προανάκριση διενεργείται από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Αλιβερίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, ενώ από το συμβάν δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη πρωινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν.Ν. 67, 16χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες