Πυρκαγιά σε ιστιοφόρο σκάφος και διάσωση του επιβαίνοντα στη Λευκάδα – Τραυματισμός αλλοδαπού αλιέα στην Κάρπαθο – Σύλληψη αλλοδαπής στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Share:    

Ενημερώθηκαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα οι Λιμενικές Αρχές Πρέβεζας και Λευκάδας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Ι/Φ σκάφος ''GEKON'' σημαίας Πολωνίας με έναν αλλοδαπό επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή 15 ν.μ. δυτικά ν. Λευκάδας.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Φ/Γ πλοίο « AYSA M» σημαίας Νήσων Κομόρες το οποίο εντόπισε και περισυνέλεξε τον αλλοδαπό άνδρα, καλά στην υγεία του, από την σωστική σχεδία που είχε επιβιβαστεί .

Ο 50χρονος παρελήφθη από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Λευκάδας.

Το ιστιοφόρο σκάφος κάηκε ολοσχερώς και βυθίστηκε ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λευκάδας.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Καρπάθου, από τον κυβερνήτη – ιδιοκτήτη του Α/Κ σκάφους «ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ» Ν. Χανίων 664, για τον τραυματισμό στο άνω άκρο του αλλοδαπού αλιέα στο εν λόγω αλιευτικό.

Το ανωτέρω σκάφος κατέπλευσε στο λιμένα Πηγαδίων Καρπάθου και ο αλιεργάτης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει «επιπλεγμένο κάταγμα αριστερής άκρας χειρός με διατομή καμπτήρων μυών ζώνης ΙΙΙ» και παραμένει για νοσηλεία, ενώ πρόκειται να πραγματοποιηθεί αεροδιακομιδή του ασθενούς σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα για περαιτέρω περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καρπάθου.

*****

Στη σύλληψη μίας 21χρονης αλλοδαπής προέβησαν, βραδινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εσωτερικού Ηγουμενίτσας, η ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 

-76χρονης από το λιμένα Σερίφου προς το λιμένα Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π.8745,

-80χρονης από το λιμένα Μήλου προς το λιμένα Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π.8745,

-89χρονης από το λιμένα Αίγινας προς τη μαρίνα Ζέας με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-36χρονου, από το λιμένα Αλονήσου προς το λιμένα Βόλου με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες χθες, στον λιμένα Βόλου.

Από από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.