Πυρκαγιά σε μηχανοκίνητη λέμβο στην Ζάκυνθο – Προσάραξη Ε/Π-Α/Ψ σκάφους στην Θάσο - Τραυματισμός ανήλικου αλλοδαπού στην Λευκάδα- Διακομιδή ασθενούς

Share:    

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, σε μηχανοκίνητη λέμβο “ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΙΙΙ” Σ.Ζ. 1013, η οποία βρισκόταν εντός του λιμένα Αγίου Νικολάου “ΒΟΛΙΜΩΝ” ν. Ζακύνθου, με επιβαίνοντα έναν 38χρονο ημεδαπό.

Άμεσα στο σημείο μετέβη στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Ζακύνθου με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και πυροσβεστικό όχημα της Π.Υ.

Ο ανωτέρω 38χρονος εγκατέλειψε την λέμβο, ενώ το πυροσβεστικό όχημα της Π.Υ. προέβη σε πλήρη κατάσβεση της πυρκαϊάς. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ με μέριμνα του ιδιοκτήτη, η μηχανοκίνητη λέμβος ανελκύθηκε εκτός θαλάσσης.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες το Ά Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, για προσάραξη Ε/Π-Α/Ψ σκάφους “ΜΕΛΤΕΜΙ” Ν.Π. 9369, στην θαλάσσια περιοχή ἙΒΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ”, πλησίον βραχώδης ακτής.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και Ε/Π-Α/Κ σκάφος “ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ” Ν.Κ. 797Α᾿. Το Ε/Π-Α/Κ σκάφος ρυμούλκησε το “ΜΕΛΤΕΜΙ” από την βραχώδη ακτή, ενώ εν συνεχεία με ιδία μέσα κατέπλευσε στην μαρίνα Θάσου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους εν θέματι σκάφους, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμου και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας ότι ανήλικος αλλοδαπός κατά την διάρκεια λουτρού τραυματίστηκε στο δεξί πόδι και την κάτω γνάθο, στην περιοχή Αγίου Νικήτα ν. Λευκάδας.

Άμεσα, στο σημείο μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε το ανήλικο αγόρι, ενώ εν συνεχεία διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του Ε.Κ.Α.Β. στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λευκάδας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Αίγινας προς τον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 70χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.