Ρίψη βεγγαλικών και τραυματισμός ανηλίκου στα Σύβοτα - Εκδήλωση πυρκαγιάς σε σκάφος Α/Ψ στην Αλόννησο - Μηχανική βλάβη Θ/Γ στους Οθωνούς - Βύθιση Τ/Χ σκάφους στην Κάλυμνο - Διακομιδές ασθενών

ΚΑΛΥΜΝΟΣ
Share:    

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Συβότων για τη ρίψη βεγγαλικών, άνευ σχετικής άδειας, στον λιμένα Συβότων, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ανήλικου αλλοδαπού.

Συγκεκριμένα, 63χρονος ημεδαπός πυροδότησε βεγγαλικά με δέκα έξι (16) βολίδες έμπροσθεν καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με αποτέλεσμα μία από τις βολίδες να χτυπήσει ανήλικο αλλοδαπό αγόρι που βρισκόταν σε παρακείμενο κατάστημα. Το αγόρι, μεταφέρθηκε με ιδία μέσα σε ιδιωτικό ιατρείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, από όπου αναχώρησε χωρίς να χρήζει περαιτέρω νοσηλείας, κατά δήλωση του ιατρού.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Συβότων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, αναζητείται ο 63χρονος στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αλοννήσου, για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς σε σκάφος Α/Ψ σημαίας Μάλτας, το οποίο ήταν πρυμνοδετημένο εντός λιμένα Πατητηρίου ν. Αλοννήσου, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και Κλιμάκιο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλοννήσου, όπου διαπίστωσαν ότι η πυρκαγιά είχε κατασβηστεί με χρήση φορητών πυροσβεστήρων από παρακείμενο Ι/Φ, ενώ ένας εκ των δύο επιβαινόντων μεταφέρθηκε προληπτικά στο Περιφερειακό Ιατρείο για τις πρώτες βοήθειες.

Από το Λιμενικό Σταθμό Αλοννήσου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους Α/Ψ, ενώ δε παρατηρήθηκε εισροή υδάτων ούτε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Οθωνών, ότι Μ/Υ σημαίας Ιταλίας, πλέει ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή 8,7 ν.μ. νοτιοδυτικά ν. Οθωνών, με δύο (02) επιβαίνοντες.

Στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το ιδιωτικό Τ/Χ «ZIO DADA», το οποίο εντόπισε το Μ/Υ με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους και το ρυμούλκησε με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., στον λιμένα «ΑΜΜΟ» ν. Οθωνών

Από τη Λιμενική Αρχή Οθωνών, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Μ/Υ, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, για περιστατικό βύθισης πνευστού Τ/Χ σκάφους σημαίας Γαλλίας, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στην θαλάσσια περιοχή Λινάρια ν. Καλύμνου, άνευ επιβαινόντων.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσε την ημιβύθιση του εν λόγω Τ/Χ σκάφους, σε απόσταση τριάντα (30) μέτρων περίπου από την ακτογραμμή.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ Τ/Χ πρόκειται να ανελκυθεί με μέριμνα ιδιοκτήτη.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-80χρονης, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-78χρονου, από τον λιμένα ν. Μήλου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ¨ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι¨ Ν.Π. 8745,

-36χρονου, από τον λιμένα Αθηνιού ν. Θήρας στον λιμένα ν. Ίου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΓΑΡΜΠΗΣ” N. Θ. 53,

-29χρονης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες