Ρύπανση στην Ελευσίνα – Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό και κατάσχεση λαθραίων καπνικών προϊόντων στα Χανιά την 16/09/23 – Σύλληψη ατόμων στην Πάτρα – Εντοπισμός και σύλληψη 56χρονου μετά από καταδίωξη στη Σάμο -

1
Share:    

Ρύπανση στην Ελευσίνα – Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό και κατάσχεση λαθραίων καπνικών προϊόντων στα Χανιά την 16/09/23 – Σύλληψη ατόμων στην Πάτρα – Εντοπισμός και σύλληψη 56χρονου μετά από καταδίωξη στη Σάμο - Τραυματισμός επιβατών Ε/Γ-Τ/Ρ στη Θήρα –Διακομιδές ασθενών

Θαλάσσια ρύπανση, από διάσπαρτα μικρά τεμάχια μαύρων πετρελαιοειδών , έκτασης εκατό πενήντα (150) μέτρων περίπου κατά μήκος της ακτογραμμής εντοπίστηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου στελεχών της Λιμενικής Αρχής Ελευσίνας στη θαλάσσια περιοχή παραλίας Ελευσίνας.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης ρύπανσης και ενημερώθηκε ο Οργαλισμός Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε. Α.Ε.) αναφορικά με την ανάληψη ενεργειών για την καταπολέμηση εν λόγω ρύπανσης. Στην εν λόγω περιοχή πραγματοποιήθηκαν εργασίες απορρύπανσης από εξειδικευμένο συνεργείο ιδιωτικής εταιρείας.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας.

*****

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό και κατάσχεση λαθραίων καπνικών προϊόντων στα Χανιά την 16/09/23, γνωρίζεται ότι το ύψος των διαφυγόντων φόρων – δασμών ανέρχεται στο ποσό των χιλίων ενενήντα ενός ευρώ και πενήντα έξι λεπτών (1.091,56€).

*****

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών για παράβαση του άρθρου 394 Π.Κ. (Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος).

Ειδικότερα, διενεργήθηκε έλεγχος από τα ως άνω στελέχη σε Φ.Ι.Χ. όχημα με οδηγό 33χρονο αλλοδαπό και συνοδηγό 27χρονη αλλοδαπή, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία. Σε αποθηκευτικό χώρο του εν λόγω οχήματος εντοπίστηκε μία εξωλέμβια μηχανή, η οποία αναζητούνταν με σκοπό την κατάσχεση από τις ευρωπαϊκές Αρχές.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η εξωλέμβια μηχανή.

*****

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, ενημερώθηκε από στρατιωτικό παρατηρητήριο, ότι ύποπτο ταχύπλοο σκάφος κινείται με μεγάλη ταχύτητα με κατεύθυνση τις βόρειες ακτές της ν. Σάμου.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε το ανωτέρω σκάφος στη θαλάσσια περιοχή Κουρούντερε – Αγίου Κωνσταντίνου ν. Σάμου και ο χειριστής του, στην θέα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., επιχείρησε να διαφύγει αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα προς τα έναντι τουρκικά παράλια. Ακολούθησε καταδίωξη, με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, με τα οποία ο ανωτέρω δεν συμμορφώθηκε, ενώ προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς και επανειλημμένες απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Στη συνέχεια το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους και την σύλληψη του 56χρονου αλλοδαπού χειριστή του ταχύπλοου σκάφους για παράβαση του άρθρου 167 (βίας κατά υπαλλήλων) και 169 (απείθεια) του Π. Κ. .

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Θήρας, για τον τραυματισμ;o δύο (02) επιβατών, μίας 74χρονης αλλοδαπής και μίας 61χρονης αλλοδαπής, Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου , το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στην περιοχή Κόκκινης παραλίας ν. Θήρας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω έπεσαν στην εσωτερική κλίμακα του σκάφους με αποτέλεσμα να τραυματιστούν. Άμεσα μεταφέρθηκαν στο Α/Κ καταφύγιο Βλυχάδας ν. Θήρας και στη συνεχεία στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας για περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-38χρονου αλλοδαπού, από τον λιμένα ν. Σύμης στον λιμένα ν. Ρόδου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ,

-54χρονης αλλοδαπής και 88χρονης, από τον λιμένα Παροικιάς ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53,

-76χρονης και 92χρονης, από τον λιμένα Άγνωντα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π – Θ/Γ «ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ» Ν.Σ. 166 και

-74χρονης, από τον λιμένα Λιναριάς ν. Σκύρου στον λιμένα Κύμης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες