Σύγκρουση Α/Κ σκάφους με Τ/Χ σκάφος στην Κάρυστο - Θάνατος λουόμενης στη ν. Χίο - Αλιευτικός έλεγχος στη ν. Κεφαλληνία - Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Share:    

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καρύστου για περιστατικό σύγκρουσης του Α/Κ σκάφους ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ'' Ν.Κ. 06 με επτά (07) επιβαίνοντες με το Τ/Χ σκάφος ''ΩΡΙΩΝ'' Λ.Ρ. 8840 στο οποίο επέβαινε ένα (01) άτομο, στη θαλάσσια περιοχή νησίδας ''ΠΑΞΙΜΑΔΑ'' όρμου Καρύστου.

Από την σύγκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός, παρά μόνο υλικές ζημιές, ενώ και τα δύο σκάφη κατέπλευσαν αυτοδύναμα στο λιμένα Καρύστου.

Από το Λιμεναρχείο Καρύστου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Α/Κ σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή ''ΚΩΜΗ'' ν. Χίου, 74χρονη ημεδαπή.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου ''ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ'', όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σάμης Κεφαλληνίας στην παραλία ''ΕΛΙΑ'' στην περιοχή ''ΑΓΙΑ ΕΥΦΗΜΙΑ'' ν. Κεφαλληνίας, βρέθηκαν τα κάτωθι:

-αλίευση τριών (03) επιπλέον ατόμων του γένους ροφοειδών αντί ενός (01) επιτρεπόμενου,

-αλίευση δύο (02) ατόμων του γένους ροφοειδών και τριών (03) ατόμων του γένους σαργοειδών υπολειπόμενου μεγέθους και

-διενέργεια υποβρύχιας αλιείας κάνοντας χρήση υποβρύχιου φωτός (φακός).

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Σάμης του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα ανωτέρω αλιεύματα καταστράφηκαν και ο φακός κατασχέθηκε.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-85χρονης από το λιμένα ''ΓΑΙΟΥ'' ν. Παξών στο λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-31χρονης από το λιμένα ν. Τήνου στο λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-92χρονης από το λιμένα ν. Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-52χρονης από το λιμένα ν. Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους ''ΠΡΑΣΙΝΟΧΕΛΩΝΑ ή ΜΥΔΑΣ'' εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην περιοχή παραλίας ''ΛΑΙΜΟΥ'' Βουλιαγμένης.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.