Σύγκρουση Ε/Γ-Λάντζας με Τ/Χ σκάφος στη Σαλαμίνα – Διακομιδή ασθενούς

ΠΛΣ
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, για περιστατικό σύγκρουσης επιβατηγού λάντζας, με πέντε επιβαίνοντες, με ταχύπλοο σκάφος, με δύο επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 0,45 ν.μ. νοτιοανατολικά Άκρας Τρόπαια ν. Σαλαμίνας.

Στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε το Τ/Χ σκάφος και το συνόδευσε με ασφάλεια στην προβλήτα Παλουκιών Σαλαμίνας. Η Ε/Γ-Λάντζα κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι Αγίου Γεωργίου Κερατσινίου, όπου της απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι τη προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας. Από το περιστατικό δε προκλήθηκε τραυματισμός και δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από τη Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχός της Λάντζας για παράβαση των άρθρων 291 του Π.Κ. “Επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία” και 225 του Κ.Δ.Ν.Δ. “Παράβαση κανονισμού προς αποφυγή συγκρούσεων.”

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίσθηκε, από το λιμάνι της Αίγινας προς το λιμάνι του Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 5χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες