Σύγκρουση Ε/Π-Τ/Χ σκαφών στην περιοχή Θυμάρι Π. Φώκαιας – Θάνατος αλλοδαπού στη Ρόδο - Πυρκαγιά σε Ερασιτεχνικό σκάφος στη Μύρινα – Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στη Νεάπολη Βοιών

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Π. Φώκαιας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για σύγκρουση σκαφών στη θαλάσσια περιοχή Θυμαρίου Π. Φώκαιας. Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα από ξηράς και σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσαν ότι τα Ε/Π -Τ/Χ σκάφη «ΝΟΡ ΤΕΚ» Ν.Π. 7928 και «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» Τ.Σ. 4397 , συγκρούστηκαν πεντακόσια (500) μέτρα από την ακτή, με αποτέλεσμα την ανατροπή του «ΟΔΥΣΣΕΙΑ».

Στα ανωτέρω ταχύπλοα σκάφη επέβαιναν από οκτώ (08) άτομα, στα πλαίσια λήψης κινηματογραφικών σκηνών.

Από την ανατροπή του σκάφους βρέθηκαν στην θάλασσα και οι οχτώ (08) επιβαίνοντες του, οι οποίοι περισυνελλέχθησαν από το σκάφος «ΣΗ ΣΟΣ 6» Τ.Λ. 832 καθώς και από παραπλέοντα βοηθητικά σκάφη ναυλωμένα από εταιρεία παραγωγής.

Όλοι οι επιβαίνοντες αποβιβάστηκαν στο Α/Κ καταφύγιο Π. Φώκαιας καλά στην υγεία τους, ενώ οι επιβαίνοντες του ανατραπέντος Τ/Χ σκάφους διεκομίσθηκαν με ιδιωτικό ασθενοφόρο σε ιδιωτικό Νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Το «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» ρυμουλκήθηκε από το «ΣΗ ΣΟΣ» Τ.Λ. 325 και ανελκύθηκε στο Αλιευτικό καταφύγιο Π. Φώκαιας από γερανοφόρο όχημα . Προανάκριση διενεργείται από το Α΄Λιμενικό Τμήμα Π. Φώκαιας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, 51χρονος αλλοδαπός άνδρας, από την θαλάσσια περιοχή Αφάντου Ρόδου.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
*****
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, στην ερασιτεχνική λέμβο «ΕΙΡΗΝΟΥΛΑ» Λ.Μ. 1317, η οποία ελλιμενίζεται στο Α/Κ καταφύγιο Μύρινας .

Άμεσα ενημερώθηκε η Π.Υ. Μύρινας Λήμνου και στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής έσπευσαν στο σημείο με φορητούς πυροσβεστήρες, όπου διαπίστωσαν ότι η πυρκαγιά είχε περιοριστεί με χρήση φορητών πυροσβεστήρων από εργαζόμενο σε παράπλευρη ταβέρνα.

Ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης της λέμβου και μετά από αυτοψία που πραγματοποίησε η Π.Υ., το «ΕΙΡΗΝΟΥΛΑ» ρυμουλκήθηκε και ανελκύστηκε σε τρέιλερ .

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μύρινας, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι το Ι/Φ σκάφος “MELISSI” σημαίας Γαλλίας, παρουσίασε μηχανική βλάβη, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 2 ν.μ. έξω από το λιμάνι Νεάπολης Βοιών.

Στην περιοχή έσπευσε το Ε/Γ -Λάντζα “ΜΑΧΗ” Ν.Ν. 11, με τη συνδρομή του οποίου το ανωτέρω ιστιοφόρο ρυμουλκήθηκε στον λιμένα Νεάπολης Βοιών , όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “MELISSI”, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σχετικές εικόνες