Σύγκρουση φορτηγών πλοίων στην Κεφαλονιά – Μηχανική βλάβη Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στη Σκιάθο – Τραυματισμός εργάτη στο Πέραμα – Μηχανική βλάβη Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου στην Πάτρα

ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΤΡΑΣ 2
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για σύγκρουση Φ/Γ πλοίου σημαίας Πορτογαλίας με έντεκα (11) αλλοδαπούς πλήρωμα, με Φ/Γ πλοίο σημαίας Μάλτας με δώδεκα (12) αλλοδαπούς πλήρωμα στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά ν. Κεφαλληνίας, με αποτέλεσμα την εκδήλωση πυρκαγιάς στο Φ/Γ σημαίας Πορτογαλίας.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και υπό τον συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. άμεσα έσπευσαν στο σημείο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το ρυμουλκό «ΜΑΚΗΣ» Ν.Α. 522 καθώς και πλωτό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών.

Η πυρκαγιά κατασβήστηκε από το πλήρωμα του πλοίου, ενώ και τα δύο πλοία κατέπλευσαν στο λιμένα Αργοστολίου όπου τους απαγορεύτηκε ο απόπλους τους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες της 05/09/2023, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για δυσλειτουργία στον μηχανισμό άπαρσης μία εκ των δύο αγκυρών του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου «ΣΟΥΠΕΡΣΤΑΡ» Ν.Π. 9939, το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Σκιάθου για λιμένα Βόλου με 391 επιβάτες, 05 Φ/Γ οχήματα, 104 Ι.Χ.Ε. και 02 Δ/Κ.

Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε αρχικά στο αγκυροβόλιο του λιμένα Βόλου, αλλά εξαιτίας των έκτακτων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Μαγνησίας και την απαγόρευση κυκλοφορίας εντός του δικτύου της πόλης κατέπλευσε μεσημβρινές ώρες χθες στον λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου και αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες και τα οχήματα, όπου με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας μεταφέρθηκαν στους προορισμούς τους.

Από τη Λιμενική Αρχή Αγίου Κωνσταντίνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΣΟΥΠΕΡΣΤΑΡ», μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για τραυματισμό 39χρονου ημεδαπού εργαζόμενου σε ιδιωτική επιχείρηση, κατά την εκτέλεση επισκευαστικών εργασιών σε Φ/Γ πλοίο σημαίας Λιβερίας, το οποίο βρίσκεται ανελκυσμένο στην πλωτή δεξαμενή Πειραιάς ΙΙΙ εντός της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω, κατά τη διάρκεια μηχανουργικών εργασιών έπεσε από ύψος τεσσάρων (04) μέτρων περίπου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Ο τραυματίας διεκομίσθη από ασθενοφόρο του ΟΛΠ σε ιδιωτική κλινική για παροχή ιατρικής βοήθειας και διενέργεια ιατρικών εξετάσεων.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάτρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''HELLENIC SPIRIT'' Ν.Χ. 30, το οποίο έπλεε εντός Πατραϊκού κόλπου, ότι κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου από Πάτρα για Ανκόνα με ενδιάμεσο σταθμό τον λιμένα Ηγουμενίτσας, με 573 επιβάτες και 247 οχήματα, παρουσίασε βλάβη στο αριστερό αξονικό σύστημα με αποτέλεσμα την παύση λειτουργίας του αριστερού ζεύγους κύριων μηχανών (Νο1 & Νο2).

Το πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα στο λιμάνι της Πάτρας και επιθεωρήθηκε από στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων του λιμένα όπου διαπιστώθηκε η ανωτέρω βλάβη.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, ενώ μετά από προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί το πλοίο απέπλευσε για λιμένες Ηγουμενίτσας και Ανκόνα.

Σχετικές εικόνες