Σύγκρουση ΙΦ-Καταμαράν με ερασιτεχνικό σκάφος στον Πόρο Κεφαλληνίας - Σύλληψη αλλοδαπών στο Βόλο - Διακομιδές ασθενών

Σύλληψη αλλοδαπών μετά από πτώση ανεμοπτέρου στην Κάρυστο
Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Πόρου Κεφαλληνίας, για σύγκρουση του Ι/Φ - Καταμαράν ''HANI'' σημαίας Ισραήλ με δέκα αλλοδαπούς επιβαίνοντες, με το ερασιτεχνικό σκάφος ''ΤΑΤΙΑΝΑ'' ΣΠ 35 με έναν ημεδαπό επιβαίνοντα, στην θαλάσσια περιοχή Σκάλας Πόρου Κεφαλληνίας, με αποτέλεσμα την πτώση του επιβαίνοντα του ερασιτεχνικού σκάφους στη θάλασσα και την ημιβύθιση του ερασιτεχνικού σκάφους.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ιδιωτικό σκάφος. Ο 80χρονος περισυνελέγη από το ''HANI'' και στη συνέχεια μεταφέρθηκε άμεσα με το ιδιωτικό σκάφος στην ξηρά, απ' όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ προκειμένου να διακομισθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας.

Το ''HANI'' κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Πόρου Κεφαλληνίας με τους δέκα επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους, ενώ το ''ΤΑΤΙΑΝΑ'' μεταφέρθηκε στην ξηρά με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Πόρου του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων των σκαφών, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.Ειδικότερα, οι ανωτέρω προέβησαν σε κλοπή λέμβου, με σκοπό τη διενέργεια αλιείας, στην περιοχή Χοντρής Άμμου Δήμου Ν. Πηλίου.

Στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ οι ανωτέρω μόλις το αντελήφθησαν, ετράπησαν σε φυγή.

Συνελήφθησαν αργότερα στην ευρύτερη περιοχή, ενώ κατόπιν ελέγχου στη λέμβο, εντοπίστηκαν 850 τεμάχια του είδους εχινόδερμα, τα οποία είχαν αλιεύσει οι ανωτέρω και τα οποία ποντίστηκαν στη θάλασσα.Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-βρέφους, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. και

-68χρονης, από τον λιμένα Βαθέως ν. Ιθάκης στον λιμένα Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Σχετικές εικόνες