Σύγκρουση σκαφών στη Λέρο - Αλιευτικός έλεγχος στη Σαλαμίνα - Εντοπισμός και κατάσχεση αλιευτικών εργαλείων στη Στυλίδα - Απαγόρευση Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στις Σπέτσες - Τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά

1
Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λέρου για περιστατικό σύγκρουσης μεταξύ του Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους ''ΜΙΧΑΗΛ'' Ν.Π. 12474, με τον ημεδαπό κυβερνήτη και πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες και του Ι/Δ-Α/Ψ σκάφους ''ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΟΥ'' Λ. Λέρου 1028 στο οποίο επέβαινε ένα (01) άτομο, στη θαλάσσια περιοχή στενού μεταξύ ν. Λέρου και ν. Αρχάγγελου.

Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στον όρμο ''ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ'', όπου τα ανωτέρω σκάφη κατέπλευσαν με ασφάλεια, ενώ το Ι/Δ-Α/Ψ σκάφος ανελκύθηκε σε ιδιωτική μαρίνα.

Έπειτα από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το ''ΜΙΧΑΗΛ'' έφερε στην πρυμναία αριστερή πλευρά του και στο ύψος του καταστρώματος οπή διαμέτρου περίπου είκοσι εκατοστών (20εκ.), καθώς και στρέβλωση ρελιών, ενώ το ''ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΟΥ'' έφερε θραύση της στείρας και των πλευρικών της τμημάτων στο ύψος του καταστρώματος.

Από το Λιμεναρχείο Λέρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων των σκαφών μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα, ενώ από τη σύγκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, από στελέχη του Γ' Λιμενικού Τμήματος Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά στη θαλάσσια περιοχή ''ΚΥΝΟΣΟΥΡΑΣ'', εντοπίστηκε ημεδαπός να έχει αλιεύσει παράνομα με χρήση αυτόνομης καταδυτικής συσκευής περίπου διακόσια δέκα (210) τεμάχια του είδους ''ΑΧΙΝΟΣ''.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή κατασχέθηκαν η αυτόνομη καταδυτική συσκευή και τα ανωτέρω αλιεύματα, τα οποία απορρίφθηκαν στη θάλασσα καθώς ήταν ζωντανά, ενώ επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση παράνομων αλιευτικών εργαλείων, προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Στυλίδας.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια περιπολίας, τα εν λόγω στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή ''ΛΙΒΑΡΙ'' Μαλιακού κόλπου, πλησίον της ακτής σε μικρό βάθος θάλασσας ένα (01) δίχτυ μήκους διακοσίων είκοσι μέτρων (220μ.) και ύψους δύο μέτρων (02μ.), καθώς και οκτώ (08) ιχθυοπαγίδες μήκους ογδόντα μέτρων (80μ.), οι οποίες καταστράφηκαν.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σπετσών από τον Κυβερνήτη του Ε/Π-Τ/Ρ πλοίου ''PASIPHAE'' Ν.Π. 1383, ότι κατά τη διαδικασία πρόσδεσης στον προβλήτα 'ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟΥ'' λιμένα ν. Σπετσών, διαπιστώθηκε η δυσχέρεια χειρισμών λόγω απώλειας της προπέλας της δεξιάς μηχανής πρόωσης. Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε ασφαλώς με ιδία μέσα στον οικείο προβλήτα.

Από το Λιμεναρχείο Σπετσών, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''PASIPHAE'' μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης της βλάβης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Α' Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τον Ύπαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''BLUE STAR PATMOS'' Ν.Π. 12119, για περιστατικό τραυματισμού ναυτικού (ειδικότητας καθαριστή) εντός του πλοίου.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ ο ανωτέρω, σύμφωνα με διάγνωση ιδιώτη ιατρού, τραυματίστηκε στο δεξί γόνατο.

Σχετικές εικόνες