Σύγκρουση σκαφών στη Νάξο – Σύλληψη ημεδαπών στο Ρίο – Διακομιδές ασθενών

AIII ΜΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.jpg
Share:    

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νάξου, για σύγκρουση Ε/Π - Α/Κ σκάφους με Ι/Φ – ΚΑΤ/ΡΑΝ, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ''ΓΡΑΜΒΟΥΣΑΣ'' ν. Αμοργού και ''ΑΝΤΙΚΕΡΙ'' ν. Κουφονησίου.

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης - κυβερνήτης του ανωτέρω Ε/Π - Α/Κ σκάφους, δήλωσε ότι συγκρούστηκε με το Ι/Φ - ΚΑΤ/ΡΑΝ, με αποτέλεσμα να προκληθεί στο Α/Κ σκάφος ρήγμα διαστάσεων 30x10εκ. στην πίσω αριστερή πλευρά πάνω από την ίσαλο γραμμή. Το Ε/Π - Α/Κ σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στον όρμο ''ΛΟΥΤΡΟΥ'' ν. Κουφονησίου, με τους δύο (02) επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους.

Στη συνέχεια, εντοπίστηκε από στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Αιγιάλης ν. Αμοργού, με τη συνδρομή ιδιωτικού μέσου, το εν λόγω Ι/Φ - ΚΑΤ/ΡΑΝ αγκυροβολημένο στον οικείο όρμο, με έναν (01) επιβαίνοντα, ο οποίος και συνελήφθη.

Από το Λιμεναρχείο Νάξου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Α/Κ σκάφους, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Στη σύλληψη δύο (02) ημεδαπών, ηλικίας 49 και 24 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρίου, κατά τον κατάπλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου στην προβλήτα Ρίου, για παράβαση των άρθρων 306 του Π.Κ. και 219, 220 του Ν.Δ. 187/73Α' ''περί Κ.Δ.Ν.Δ.''.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, στο εν λόγω πλοίο που βρισκόταν στο κύκλωμα δρομολογίων της πορθμειακής γραμμής Ρίου - Αντίρριου, εντοπίστηκε ο Πλοίαρχος του να μη διευθύνει αυτοπροσώπως το πλοίο και να έχει αναθέσει το χειρισμό αυτού στον 24χρονο, ο οποίος ήταν ναυτολογημένος ως ναύτης.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Ρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου και στη συνέχεια επετράπη η συνέχιση πλόων του.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-33χρονης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

-70χρονης, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

-30χρονης, από τον λιμένα ν. Αλόννησου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Ρ - Α/Ψ ''ΜΑΡΙΑΝΗ'' Τ.Σ. 119Α᾿

-10χρονης, από τον λιμένα ν. Κουφονησίου στον λιμένα ν. Νάξου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες