Σύγκρουση σκαφών στη Νεάπολη Βοιών - Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενης κολυμβήτριας στη Σαλαμίνα - Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στη Λευκίμμη - Τραυματισμός επιβάτη Ε/Π - Τ/Ρ σκάφους στη Μύκονο - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Ζάκυνθο

DSC_0099
Share:    

Ενημερώθηκαν μεσημβρινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Νεάπολης Βοιών και Μονεμβασιάς, από τον ημεδαπό χειριστή και μοναδικό επιβαίνων του Τ/Χ σκάφους ''ΓΙΩΡΓΟΣ - ΜΑΝΤΩ'' Τ.Μ. 68, ότι συγκρούστηκε με το Ι/Φ σκάφος ''SCHNELLWIENIX'' σημαίας Γερμανίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 01 ν.μ. νότια Ακρωτηρίου Μαλέα.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν τα εν λόγω σκάφη, τα οποία, κατόπιν ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι είχαν υποστεί υλικές ζημιές. Το Τ/Χ και το Ι/Φ κατέπλευσαν με ασφάλεια και με ιδία μέσα, συνοδεία των ανωτέρω περιπολικών σκαφών, στο λιμένα Νεάπολης Βοιών. Οι δύο (02) αλλοδαποί επιβαίνοντες του ''SCHNELLWIENIX'' ήταν καλά στην υγεία τους, ενώ ο χειριστής του Τ/Χ σκάφους μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης και στη συνέχεια στη Νοσοκομειακή Μονάδα Μολάων, για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων των σκαφών, μέχρι την αποκατάσταση των βλαβών και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τους αρμόδιους φορείς, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****

Ενημερώθηκαν βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Πειραιά, Σαλαμίνας και Ελευσίνας, για περιστατικό αγνοούμενης 32χρονης ημεδαπής κολυμβήτριας, στη θαλάσσια περιοχή όρμου ν. Σαλαμίνας.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, άμεσα ξεκίνησαν έρευνες στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, με τη συμμετοχή δύο (02) περιπολικών σκαφών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., χερσαίων δυνάμεων από ξηράς ενώ απογειώθηκε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Στη συνέχεια, η εν λόγω γυναίκα εντοπίστηκε από περιπολικό όχημα της Τροχαίας Σαλαμίνας, καλά στην υγεία της, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.
*****

Ενημερώθηκαν βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Κέρκυρας και Λευκίμμης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ότι το Ι/Φ σκάφος ''SATORY'' σημαίας Λουξεμβούργου βρίσκεται σε δυσχερή θέση, λόγω εμπλοκής της καδένας άγκυρας στην προπέλα του, στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν του λιμένα ''ΠΕΤΡΙΤΗ'' ν. Κέρκυρας, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα, στην ανωτέρω περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, να έχει αγκυροβολήσει ασφαλώς με τη χρήση της εφεδρικής άγκυρας του σκάφους, χωρίς να αιτεί περαιτέρω βοήθεια.

Από το Λιμενικό Σταθμό Λευκίμμης απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''SATORY'', μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα.
*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, για τον τραυματισμό 44χρονου αλλοδαπού επιβάτη του Ε/Π - Τ/Ρ σκάφους σημαίας Μάλτας με πέντε (05) επιβάτες και έντεκα (11) μέλη πληρώματος.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω τραυματίστηκε στο δεξί άνω άκρο, μετά από πτώση του από το θαλάσσιο μέσο αναψυχής ''ηλεκτροκίνητη σανίδα''. Στον 44χρονο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα του εν λόγω σκάφους και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα σε ιδιωτική κλινική, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μυκόνου.
*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες χθες, επί της παραλιακής οδού Κ. Λομβάρδου Ζακύνθου, όταν δίκυκλο όχημα με έναν 27χρονο οδηγό, παρέσυρε δύο (02) αλλοδαπές πεζές, ηλικίας 32 και 03 ετών.

Από το περιστατικό τραυματίστηκαν οι πεζές καθώς και ο 27χρονος και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα οχήματα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου ''ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ'', για την παροχή των πρώτων βοηθειών, όπου η 32χρονη και η 03χρονη παραμένουν νοσηλευόμενες.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

Σχετικές εικόνες