Σύγκρουση σκαφών στον Γαλατά Τροιζηνίας - Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό 31 ατόμων στη Κω την 05/11/2023 - Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ.
Share:    

Ενημερώθηκε, τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πόρου για περιστατικό σύγκρουσης ιδιωτικού Ι/Φ σκάφους σημαίας Δανίας με Ε/Π-Α/Κ σκάφος ελληνικής σημαίας, στη θαλάσσια περιοχή εντός του λιμένα Γαλατά Τροιζηνίας τις πρώτες πρωινές ώρες χθες.

Από την σύγκρουση δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Πόρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω σκαφών μέχρι την αποκατάσταση των βλαβών και την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας.

*****

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό 31 ατόμων τις βραδινές ώρες την 05/11/2023, στη θαλάσσια περιοχή ¨ΨΑΛΙΔΙ¨ ν. Κω, γνωρίζεται ότι συνελήφθη, τις απογευματινές ώρες χθες, ένας 22χρονος εκ των ανωτέρω αλλοδαπών για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/14 (Κώδικας μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις), του άρθρου 306 του Π.Κ. (Έκθεση), του άρθρου 187 του Π.Κ. (Εγκληματική οργάνωση), του άρθρου 169 του Π.Κ. (Απείθεια) και του άρθρου 83 του Ν. 3386/05 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα).

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-38χρονης, από το λιμένα ν. Λέρου στον λιμένα ν. Καλύμνου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-73χρονης, από το λιμένα ν. Σαμοθράκης στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-75χρονης, από το λιμένα Βαθέως ν. Ιθάκης στον λιμένα Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΟΔΥΣΣΕΑΣ” Ν.Ι. 459,

-60χρονου, από το λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν.Ν. 67,

-46χρονου και 49χρονου, από το λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες