Συλλήψεις αλλοδαπών σε Ηγουμενίτσα και Πάτρα – Αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος Φ/Γ πλοίου στη Νεάπολη Βοιών – Διακομιδή ασθενούς

Share:    


Στη σύλληψη ενός 41χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο στερούνταν σφραγίδας και θεώρησης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας..
*****
Για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος συνελήφθη ένας 33χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, απογευματινές ώρες χθες, από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, σε Ι.Χ.Ε. όχημα, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, με οδηγό τον 33χρονο, διαπιστώθηκε ότι κατά την πληκτρολόγηση του αριθμού πλαισίου του εν λόγω οχήματος, εμφανίστηκε ταυτότητα SCHENGEN με μέτρο «κλαπέντα – υπεξαιρεθέντα - απωλεσθέντα οχήματα ». Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.
*****
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, για ασθένεια 27χρονου αλλοδαπού μέλους πληρώματος (ειδικότητας μάγειρα) του Φ/Γ πλοίου ''KEFALONIA'' σημαίας Νήσων Μάρσαλ. Στην περιοχή έσπευσε το Ε/Γ-Λάντζα ''ΜΑΧΗ'' Ν.Ν. 11, όπου παρέλαβε τον 27χρονο και τον μετέφερε με ασφάλεια στον οικείo λιμένα προκειμένου να διακομιστεί αρχικά στο Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα Νάξου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ'' Ν.Ν. 62, 38χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.