Συλλήψεις αλλοδαπών στη Σύρο και στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Share:    

Στη σύλληψη ενός 60χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Σύρου, για παράβαση του Ν. 2168/1993 “περί όπλων” (οπλοκατοχή - οπλοφορία).

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής εντόπισαν τον εν λόγω αλλοδαπό να κινείται πεζός στη χερσαία ζώνη λιμένα Ερμούπολης Σύρου, ο οποίος μόλις είχε αποχωρήσει από συμβάν διαπληκτισμού μεταξύ νεαρών ατόμων, φέροντας μαχαίρι οικιακής χρήσης.

Ο ανωτέρω μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των στελεχών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. , έριξε το μαχαίρι στη θαλάσσια περιοχή λιμένα Ερμούπολης Σύρου, το οποίο στη συνέχεια με τη συνδρομή επαγγελματία δύτη εντοπίστηκε και ανασύρθηκε.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σύρου.


*****

Στη σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του στο εξωτερικό.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.


*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

- 36χρονης από το λιμένα Κουκουναριών ν. Σκιάθου στο λιμένα Βόλου με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ'' Ν.Σ. 158,

- 26χρονου από το λιμένα Λιναριάς ν. Σκύρου στο λιμένα Κύμης με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ,

- 67χρονης και 48χρονης από το λιμένα ν. Ίου στο λιμένα ν. Θήρας με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΣΤΕΛΙΟΣ'' Ν.ΙΟΥ 16,

- 77χρονου από το λιμένα Αγνώντα ν. Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου με το Ε/Ρ – Τ/Ρ ''ΜΑΡΙΑΝΝΗ'' Τ.Σ. 119 Α΄,

- 58χρονου από το λιμένα ν. Σκιάθου στο λιμένα Βόλου με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ'' Ν.Σ. 158, - 83χρονου από το λιμένα Γαυρίου ν. Άνδρου στο λιμένα Λαυρίου με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

- 31χρονης από το λιμένα ν. Μυκόνου στο λιμένα ν. Σύρου με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες χθες, από τη Λιμενική Αρχή Γυθείου στην παραλία «ΣΕΛΙΝΙΤΣΑ» δήμου Ανατολικής Μάνης.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.