Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στον Πειραιά - Τραυματισμός επιβάτιδος σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στα Χανιά

Share:    

Στη σύλληψη πέντε (05) αλλοδαπών, ηλικίας 41, 20, 26, 28 και 23 ετών, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 41χρονος, ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε εντός του χώρου του επικαθήμενου, τους έτερους αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών έγγραφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το Φ/Γ όχημα με το επικαθήμενο καθώς και δύο (02) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Επίσης, στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 47 και 21 ετών, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 47χρονος, ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε εντός του χώρου του επικαθήμενου τον 21χρονο, ο οποίος στερούνταν ταξιδιωτικών έγγραφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το Φ/Γ όχημα με το επικαθήμενο καθώς και δύο (02) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Τέλος, στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 35 και 31 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, εντοπίστηκε ο 31χρονος να μη διαθέτει τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα που να επιτρέπουν τη νόμιμη παραμονή του σε έδαφος SCHENGEN, με σκοπό να εξέλθει παράνομα από τη χώρα, με την συνέργεια του 35χρονου, ο οποίος τον συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί του.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΑΘΗΝΑ'' Ν.Π. 9824, ότι κατά την παραμονή του στον λιμένα Πειραιά και κατόπιν ελέγχου από επαγγελματία δύτη που εκτελούσε εργασίες καθαρισμού - ελέγχου υφάλων, διαπιστώθηκε φθορά στον τριβέα του αριστερού άξονα μεσαίου v-bracket.

Το εν λόγω πλοίο είχε εγκεκριμένο προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Πειραιά προς τους λιμένες ν. Αίγινας και ν. Αγκιστρίου, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρίας.

Το ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΑΘΗΝΑ'' μεθόρμισε αυτοδύναμα στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, κενό επιβατών, ενώ από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χανίων, για τραυματισμό 64χρονης επιβάτιδος, κατά την αποβίβασή της από το Ε/Γ-Ο/Γ "BLUE HORIZON" Ν.Π. 10579, στον οικείο λιμένα.

Συγκεκριμένα, η 64χρονη, ενώ κατευθυνόταν στο γκαράζ του πλοίου, παραπάτησε και έπεσε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην κάτω γνάθο εξωτερικά. Άμεσα της προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες από μέλη του πληρώματος του εν λόγω πλοίου και στη συνέχεια μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη, απ΄ όπου κι εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.