Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ -Υ/Γ σκάφους στην Κέρκυρα -Διακομιδή ασθενούς - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Share:    

Στην σύλληψη ενός 37χρονου και ενός 17χρονου αλλοδαπού προέβησαν βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω από στέλεχος του Γραφείου Ασφάλειας να εισέρχονται κρυφά εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, υπερπηδώντας την περίφραξη, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων και να προσπαθούν να κρυφτούν κάτω από Φ/Γ όχημα, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.

Επιπλέον, εις βάρος τους υπήρχαν καταχωρήσεις με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και με το μέτρο για εξαφανισθέντα πρόσωπα- ανήλικοι.

Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενικής Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας από τον πλοίαρχο του Ε/Γ -Υ/Γ «STAVROS» σημαίας Αλβανίας, το οποίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Κέρκυρας για λιμένα Αλβανίας ότι δεν είχε αποπλεύσει λόγω βλάβης.

Άμεσα στελέχη του Τοπικού κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Κέρκυρας μετέβησαν στο πλοίο όπου διαπίστωσαν αδυναμία πλεύσης του λόγω βλάβης του σωλήνα πίεσης λαδιού πηδαλίου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του «STAVROS» μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, απογευματινές ώρες χθες, από τον λιμένα Γαϊου Παξών προς την μαρίνα Γουβιών Κέρκυρας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, 60χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέττα - καρέττα, εντοπίστηκε νεκρή από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, στην παραλία Περαίας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.