Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα και στην Ηγουμενίτσα - Ακυβερνησία ερασιτεχνικού σκάφους στη Νεάπολη Βοιών - Διακομιδές ασθενών

ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΤΡΑΣ 2
Share:    

Τις απογευματινές ώρες την 27.02.2024, συνελήφθησαν από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής της Πάτρας, δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 33 και 36 ετών, στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών.

Συγκεκριμένα, ο 33χρονος εντοπίστηκε ως οδηγός Ε.Ι.Χ. οχήματος που επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό να διευκολύνει την έξοδο της 36χρονης από τη χώρα, η οποία συνόδευε έναν ανήλικο. Σε περαιτέρω έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η 36χρονη κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό αυτής καθώς και του ανήλικου ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Ε.Ι.Χ. όχημα, ένα (01) κινητό τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων οκτακοσίων ευρώ (2.800 €) καθώς και τα ταξιδιωτικά έγγραφα.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, συνελήφθησαν από στέλεχος του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής της Ηγουμενίτσας, δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 29 και 26 ετών, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος και ο 26χρονος, προσπάθησαν να κρυφτούν στο επικαθήμενο ενός Φ/Γ οχήματος (τράκτορας), το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Νεάπολης Βοιών, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. για την ακυβερνησία ερασιτεχνικού σκάφους, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή 0,95 ν.μ. νότια της Νεάπολης Βοιών, με έναν (01) ημεδαπό επιβαίνοντα.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. προς παροχή συνδρομής, ενώ το ερασιτεχνικό σκάφος ρυμουλκήθηκε από έτερο ερασιτεχνικό σκάφος στο λιμάνι του Παλαιοκάστρου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-59χρονου, από το λιμάνι της Αίγινας στο λιμάνι του Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-32χρονης, από το λιμάνι της Μυκόνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν.Ν. 67 και

-04χρονου αγοριού, από το λιμάνι της Θάσου στο λιμάνι της Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΘΑΣΟΥ” Ν.Π. 11234.

Σχετικές εικόνες