Συλλήψεις αλλοδαπών στο Ηράκλειο Κρήτης

Συλλήψεις αλλοδαπών στο Ηράκλειο Κρήτης
Share:    

Στη σύλληψη έξι (06) αλλοδαπών, ηλικίας 46, 29, 41, 39, 36 και 22 ετών προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας/Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου για παράβαση των άρθρων 169 (Απείθεια), 224 (Ψευδής κατάθεση) και 394 (Διάθεση και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος) του Π.Κ., του Ν.4251/14 “Κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφου άλλου ατόμου” σε συνδυασμό με το άρθρο 217 (Πλαστογραφία πιστοποιητικών) του Π.Κ. και του Ν.3386/05 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”.

Συγκεκριμένα, κατά τον κατάπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Ηρακλείου, προερχόμενο από λιμένα Πειραιά, ο 46χρονος αρνήθηκε τη διενέργεια ελέγχου από τα ανωτέρω στελέχη και προσπάθησε να διαφύγει. Στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε και κατόπιν διενέργειας ελέγχου, βρέθηκαν στην κατοχή του συνολικά έξι (06) κάρτες επιβίβασης αεροπορικής εταιρείας, εκ των οποίων η μία ανέγραφε τα στοιχεία του και οι υπόλοιπες στοιχεία έτερων αλλοδαπών, ενώ σε επανειλημμένες ερωτήσεις των εν λόγω στελεχών Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. για τους έτερους αλλοδαπούς, απάντησε ψευδώς.

Κατόπιν έρευνας, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν συνταξιδέψει με το συγκεκριμένο δρομολόγιο με τον 46χρονο, ενώ βρέθηκαν στην κατοχή τους έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας με στοιχεία και φωτογραφίες έτερων ατόμων που ταυτίζονται με αυτά των καρτών επιβίβασης, οι οποίες βρέθηκαν στην κατοχή του 46χρονου. Σύμφωνα με το συλλεχθέν υλικό, προκύπτει ότι ο 46χρονος είχε προβεί στις προπαρασκευαστικές ενέργειες της προμήθειας - χορήγησης εγγράφων και έκδοσης ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εισιτηρίων, προκειμένου οι αλλοδαποί να εξέλθουν από τη χώρα, με τη συνοδεία του, χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις. Συνολικά κατασχέθηκαν τα κάτωθι:

-τρία (03) διαβατήρια αλλοδαπής,

-ένα (01) ταξιδιωτικό έγγραφο,

-δύο (02) άδειες διαμονής,

-ένα (01) δελτίο ταυτότητας αλλοδαπής,

-μία (01) άδεια οδήγησης,

-έξι (06) κάρτες επιβίβαση αεροπορικής εταιρείας,

-ένα (01) απόκομμα ακτοπλοϊκού εισιτηρίου,

-ένα (01) κινητό τηλέφωνο και

-το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων (400) ευρώ.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.


Επίσης, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας/Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στη σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού για παράβαση του Ν.3386/05 “Απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα”, του Ν.4251/14 “Κατοχή πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου” σε συνδυασμό με το άρθρο 217 του Π.Κ. “Πλαστογραφία πιστοποιητικών”.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, κατά τον κατάπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Ηρακλείου, προερχόμενο από λιμένα Πειραιά, βρέθηκαν στην κατοχή του ανωτέρω αλλοδαπού τα παρακάτω:

-ένα (01) πλαστό διαβατήριο,

-μία (01) κάρτα επιβίβασης αεροπορικής εταιρείας, με τα στοιχεία που αναφέρονται στο ανωτέρω διαβατήριο και

-ένα (01) απόκομμα ακτοπλοϊκού εισιτηρίου, με στοιχεία που αναφέρονται στο ανωτέρω διαβατήριο.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ανευρεθέντα.

Σχετικές εικόνες