Συλλήψεις ημεδαπών στην Κάλυμνο - Αλιευτικοί έλεγχοι στους Παξούς και στη Μυτιλήνη - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Στη σύλληψη ενός 41χρονου προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα ''ΠΟΘΙΑΣ'' ν. Καλύμνου, για παράβαση των άρθρων 314 (σωματική βλάβη από αμέλεια) και 290 (επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική συγκοινωνία) του Π.Κ.

Συγκεκριμένα, η οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε ότι δίκυκλο όχημα που οδηγούσε 40χρονη, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, λόγω ολίσθησης σε λάδια που υπήρχαν επί του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

Στη συνέχεια, διενεργήθηκε έλεγχος από στελέχη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπιστώθηκε ότι η ύπαρξη λαδιών στο οδόστρωμα οφειλόταν σε Φ.Ι.Χ. όχημα που οδηγούσε ο 41χρονος, ενώ η ανωτέρω τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου, όπου παραμένει νοσηλευόμενη.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Στη σύλληψη ενός 39χρονου προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα ''ΠΟΘΙΑΣ'' ν. Καλύμνου, για παράβαση του άρθρου 169 (απείθεια) του Π.Κ.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω, ως οδηγός Φ.Δ.Χ. Οχήματος, δε συμμορφώθηκε με τις εντολές των στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης μέτρων ρύθμισης της κυκλοφορίας από τα εν λόγω στελέχη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Παξών, στην περιοχή του παλαιού λιμένα ''ΓΑΪΟΥ'' ν. Παξών, εντοπίστηκε ερασιτεχνικό σκάφος να έχει αλιεύσει αλιεύματα καρκινοειδών, ήτοι πέντε (05) λασποκάβουρες, συνολικού βάρους περίπου τριών κιλών (3kg), με τη χρήση τεσσάρων (04) ψαροντούφεκων, δύο (02) καλαμιών ψαρέματος και μια (01) απόχη.

Από το Λιμενικό Σταθμό Παξών κατασχέθηκαν τα ανωτέρω αλιευτικά εργαλεία, καθώς και τα εν λόγω αλιεύματα, τα οποία επεστράφησαν στη θάλασσα, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

*****

Στο πλαίσιο περιπολίας που πραγματοποίησαν τα στελέχη του Γραφείου Αλιείας της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης την 30.05.2023, στη θαλάσσια περιοχή Μυτιλήνης, εντόπισαν Ε/Π - Α/Κ σκάφος να αλιεύει με τη χρήση παραλληλεπίπεδων κλωβών μη προβλεπόμενων προδιαγραφών εντός απαγορευμένης χρονικά περιόδου (μήνας Μάιος).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης κατασχέθηκαν συνολικά εκατόν δεκαπέντε (115) τεμάχια κλωβών και πενήντα πέντε κιλά (55kg) χταπόδια, τα οποία στη συνέχεια παραδόθηκαν σε ευαγή ιδρύματα, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων κατά του παραβάτη.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-βρέφους, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-82χρονης, από τον λιμένα ν. Καλύμνου στον λιμένα ''ΜΑΣΤΙΧΑΡΙΟΥ'' ν. Κω, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και

-72χρονης, από τον λιμένα ν. Σκύρου στον λιμένα Κύμης, με το Ε/Π - Τ/Ρ ''ΡΕΣΤΙΑ'' Ν. Κύμης 65.

Σχετικές εικόνες