Συλλήψεις στο Ηράκλειο Κρήτης

ΜΜΕ(1)
Share:    

Στη σύλληψη δυο (02) ημεδαπών, ηλικίας 24 και 20 ετών, καθώς και ενός 22χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας/Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου για παράβαση του Ν. 4139/13 «Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών και άλλες Διατάξεις» σε συνδυασμό με το άρθρο 45 του Π.Κ. και το άρθρο 187 παρ. 3 του Π.Κ. «Περί Σύστασης Συμμορίας» καθώς και του Ν. 2168/93 «Περί Όπλων».

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και επισταμένων ερευνών, τα ανωτέρω στελέχη διαπίστωσαν ότι οι εν λόγω συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει ομάδα με σκοπό την αγορά, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, ο 24χρονος ενοικίαζε διαμέρισμα σε περιοχή του Ηράκλειου το οποίο χρησιμοποιούσε ως χώρο αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών, όπου και εντοπίστηκε να εξέρχεται του διαμερίσματος μεταφέροντας μια νάιλον σακούλα. Άμεσα, ακινητοποιήθηκε και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, ανευρέθησαν τρεις (03) επιμέρους νάιλον συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη ινδική κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους (261,2 γρ.), ενώ συνελήφθησαν ο 22χρονος και ο 20χρονος, κατά την μετάβαση τους στο ανωτέρω διαμέρισμα.

Παράλληλα, πρωινές ώρες σήμερα διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στο εν λόγω διαμέρισμα, παρουσία δικαστικής λειτουργού και με την συνδρομή της Ομάδας Κ- 9 καθώς και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, κατά την οποία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι:

-πέντε (05) σακούλες περιέχουσες ακατέργαστη ινδική κάνναβη συνολικού μικτού βάρους (2.123,2 γρ.),

-δυο (02) ζυγαριές ακριβείας με υπολείμματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης,

-ένα (01) πιστόλι κρότου με γεμιστήρα,

-πέντε (05) πλήρη φυσίγγια διαμετρήματος 7,65,

-τρεις (03) σιδερογροθιές με λάμα στιλέτου,

-ένας (01) πτυσσόμενος σουγιάς,

-ένα (01) μικρό ξίφος,

-δυο (02) αυτοσχέδιοι ναργιλέδες,

-ένας (01) γυάλινος δίσκος με υπολείμματα κάνναβης

-ένα Ι.Χ.Ε. όχημα,

-τέσσερις (04) συσκευές κινητής τηλεφωνίας και το χρηματικό ποσό των (310 €).

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Σχετικές εικόνες