Σύλληψη 34 ατόμων και του διακινητή τους στο Ρέθυμνο - Θάνατος άνδρα στη Θεσσαλονίκη - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κυλλήνη - Τραυματισμός εργαζόμενου στο Πέραμα - Σύλληψη άνδρα στην Κέρκυρα - Αλιευτικοί έλεγχοι στην Καβάλα και στην Ηγουμενίτσα -

1
Share:    

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίας Γαλήνης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό εντοπισμού λέμβου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες νότια της Κρήτης.

Ειδικότερα, περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή 31 ν.μ. νότια της Κρήτης λέμβο, από την οποία περισυνέλεξε συνολικά τριάντα πέντε (35) αλλοδαπούς άνδρες. Ακολούθως κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης, όπου αποβίβασε τους εν λόγω αλλοδαπούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας στο Ρέθυμνο.

Από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 53χρονος αλλοδαπός εκ των ανωτέρω, ως διακινητής των υπολοίπων, για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη είσοδος στη χώρα¨, του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 ¨Διευκόλυνση¨ σε συνδυασμό με το άρθρο 45 Π.Κ. ¨Συναυτουργία¨ και του άρθρου 306 ¨Έκθεση¨.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης για την ύπαρξη 53χρονου αλλοδαπού χωρίς τις αισθήσεις του, εντός της καμπίνας φορτηγού οχήματος, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Στον 53χρονο έγιναν προσπάθειες ανάνηψης από πλήρωμα ασθενοφόρου ΕΚΑΒ, με αρνητικά αποτελέσματα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ¨ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ¨, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κυλλήνης από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ¨ Ν.Π. 10280 για βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του πλοίου. Το Ε/Γ-Ο/Γ ηταν προγραμματισμένο να αποπλεύσει για Πόρο Κεφαλληνίας, με 63 επιβάτες, 23 Ε.Ι.Χ. και 23 Φ/Γ.

Από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Περάματος για τον τραυματισμό 42χρονου αλλοδαπού εργαζόμενου σε ιδιωτική ναυπηγοεπισκευαστική επιχείρηση, που έλαβε χώρα σε φορτηγό πλοίο σημαίας Μάλτας, το οποίο ήταν πλαγιοδετημένο στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος και εκτελούσε εργασίες επισκευής-συντήρησης.

Συγκεκριμένα, ο 42χρονος τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια εργασιών στο αμπάρι φορτίου του πλοίου. Στη συνέχεια, ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κερατσινίου για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας ένας 51χρονος να επιβαίνει σε σκάφος, όπου εκτελούσε εργασίες καθαρισμού προκαλώντας θαλάσσια ρύπανση με υπολείμματα χρώματος, στόκου και σκόνης, σε θαλάσσια έκταση επιφάνειας περίπου πενήντα τετραγωνικά μέτρα (50τ.μ.).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 51χρονος για παράβαση του άρθρου 3 παρ. 1Α του Π.Δ. 55/98 ¨Περί προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος¨. Σε περαιτέρω έλεγχο προέκυψε ότι για τον εν λόγω άνδρα υπάρχει εθνικό διοικητικό μέτρο περί απαγόρευσης εξόδου.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκαν στην παραλία Φωλιάς Παγγαίου από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ελευθερών Καβάλας δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 34 και 43 ετών, να έχουν αλιεύσει τέσσερις χιλιάδες οκτακόσια πενήντα (4.850) τεμάχια αχινούς, υπερβαίνοντας την επιτρεπόμενη ποσότητα και τις προβλεπόμενες διαστάσεις.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα αλιεύματα και στη συνέχεια επαναποντίστηκαν στη θάλασσα.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, στο πλαίσιο περιπολίας, εντοπίστηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας ένα ερασιτεχνικό σκάφος να έχει αλιεύσει, χωρίς αλιευτικό εργαλείο, τετρακόσια είκοσι επτά (427) τεμάχια του είδους ολοθούριου, στην περιοχή ¨ΑΜΜΟΥΔΙΑ¨ στην Πρέβεζα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα αλιεύματα κατασχέθηκαν και στη συνέχεια επαναποντίστηκαν στη θάλασσα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-58χρονης, από το λιμάνι της Καλύμνου στο λιμάνι Μαστιχαρίου της Κω, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-80χρονης και 83χρονου, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ¨ Ν.Ν. 53.

Σχετικές εικόνες