Σύλληψη 34χρονου στην Πάτρα – Αποβίβαση τραυματιών από Δ/Ξ πλοίο στην Καλαμάτα – Βύθιση Ι/Φ σκάφους στη Μυτιλήνη – Απαγόρευση απόπλου Φ/Γ πλοίου στη Θεσσαλονίκη - Τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά

DSC_2729
Share:    

Στη σύλληψη ενός 34χρονου αλλοδαπού, προέβησαν, τις απογευματινές ώρες χτες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας για παράβαση του άρθρου 83 παρ.1 του Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα) και του άρθρου 29 παρ. 7 του Ν. 4251/2014 (Υποχρεώσεις ιδιωτών και υπαλλήλων).

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα της Πάτρας, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, ο 34χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ταξιδιωτικό έγγραφο.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι 35χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος του Δ/Ξ πλοίου ''FELIX'' σημαίας Λιβερίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 8 ν.μ. βορειοδυτικά ν.Κυθήρων, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Στην περιοχή μετέβη Ε/Γ-Λάντζα όπου παρέλαβε τον 35χρονο καθώς και ακόμη δύο τραυματίες, ηλικίας 40 και 55ετών, αμφότεροι μέλη πληρώματος του πλοίου.

Τα τρία μέλη πληρώματος μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Καλαμάτας και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Περάματος Κόλπου Γέρας Μυτιλήνης, για περιστατικό βύθισης Ι/Φ σκάφους σημαίας Πολωνίας, το οποίο ήταν προσδεδεμένο κενό επιβατών στην προβλήτα λιμένα Σκάλας Λουτρών ν. Λέσβου, λόγω εισροής υδάτων.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το εν λόγω σκάφος πρόκειται να ανελκυστεί με μέριμνα του ιδιοκτήτη του.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, για την απώλεια της αριστερής άγκυρας Φ/Γ πλοίου σημαίας Λιβερίας, κατά την διάρκεια της άπαρσής της από το αγκυροβόλιο Θεσσαλονίκης για την είσοδο του στο λιμάνι λόγω θραύσης κρίκου καδένας. Το Φ/Γ, παρεβλήθη ασφαλώς στην προβλήτα Νο 6, σταθμού εμπορευματοκιβωτίων Θεσσαλονίκης (DOC 26), ενώ με μέριμνα του ναυτικού πρακτορείου πρόκειται να ανελκυθεί η απωλεσθείς άγκυρα από τον πυθμένα του αγκυροβολίου.

Από τη Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαίωσης διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Τις απογευματινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Τζελέπη, από τον Υποπλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου "ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ" Ν.Η. 46, ότι ημεδαπός μέλος πληρώματος (ειδικότητας επίκουρος) τραυματίστηκε, εντός του πλοίου.

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Σχετικές εικόνες