Σύλληψη 5 ατόμων στην Ηγουμενίτσα - Ημιβύθιση Θ/Γ σκάφους στη Ζέα - Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στα Ίσθμια - Διακομιδές ασθενών

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 01
Share:    

Τις απογευματινές ώρες χθες, τα στελέχη της Ασφάλειας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής της Ηγουμενίτσας προέβησαν στη σύλληψη πέντε αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του λιμανιού εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι 29χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος τύπου VAN, μετέφερε τέσσερις αλλοδαπούς, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το VAN όχημα.


*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Ε' Λιμενικό Τμήμα Ζέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για ημιβύθιση Θ/Γ σκάφους σημαίας Ελληνικής, κενό επιβατών, το οποίο ήταν πρυμνοδετημένο στη μαρίνα Ζέας.

Με μέριμνα του φορέα διαχείρισης της μαρίνας Ζέας τοποθετήθηκε πλωτό αντιρρυπαντικό φράγμα καθώς και κατάλληλα απορροφητικά υλικά περιμετρικά του Θ/Γ σκάφους. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Ε' Λιμενικό Τμήμα Ζέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, διενεργείται προανάκριση σύμφωνα με το Ν.Δ. 712/1970.


*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ισθμίων του Λιμεναρχείου Κορίνθου, από ιδιώτη για τον εντοπισμό πυρομαχικού υλικού, στη θαλάσσια περιοχή Καλαμακίου Κορινθίας.

Το πυρομαχικό υλικό, πιθανόν όλμος βρίσκεται σε προχωρημένη οξείδωση, σε απόσταση περίπου 25 μέτρων από την ακτή και σε βάθος περίπου 1,8 μέτρων.

Από τη Λιμενική Αρχή Ισθμίων ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για τις δικές της περαιτέρω ενέργειες.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-60χρονου, από το λιμάνι της Καλύμνου στο λιμάνι Μαστιχαρίου της ν. Κω, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-58χρονης, από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π -Τ/Ρ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» Ν.Π. 10001,

-85χρονου και 60χρονης, από το λιμάνι Πρίνου της ν. Θάσου στο λιμάνι της Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ” Ν.Π. 10553 και

-64χρονης, από το λιμάνι της Αμοργού στο λιμάνι της Νάξου με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΧΡΟΣ V” N.N. 67.

Σχετικές εικόνες