Σύλληψη 54χρονου για ναρκωτικά στην Καβάλα - Εντοπισμός και σύλληψη 29χρονου αλλοδαπού διακινητή στη Μυτιλήνη – Εντοπισμός 28 αλλοδαπών στη Σύμη – Σύλληψη ημεδαπού στη Γλυφάδα - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, προέβησαν στη σύλληψη ενός 54χρονου για παράβαση των Νόμων 3459/2006 και 4139/2013 «Καλλιέργεια - Κατοχή και Διακίνηση ναρκωτικών ουσιών».

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, διενεργήθηκε έλεγχος στον 54χρονο στον κεντρικό επιβατικό λιμένα Καβάλας, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ–9 «ΘΟΡ», κατά τον οποίο ο 54χρονος παρέδωσε οικειοθελώς δύο (02) συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 7,2 γρ., ένα (01) αυτοσχέδιο τσιγάρο περιέχον μείγμα ακατέργαστης κάνναβης και καπνού, μία (01) ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης και επτά (07) συσκευασίες με οκτώ (08) σπόρους δενδρυλλίων κάνναβης.

Στη συνέχεια, διενεργήθηκε νόμιμη έρευνα στην οικία του 54χρονου στην Καβάλα, όπου βρέθηκαν εννέα (09) δενδρύλλια κάνναβης με ύψος από 0,30 μ. έως 0,50 μ. από το έδαφος, ένας πλαστικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης και οκτώ (08) συσκευασίες με έντεκα (11) σπόρους δενδρυλλίων κάνναβης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα ανωτέρω ανευρεθέντα καθώς και μία (01) συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στη θαλάσσια περιοχή του αεροδρομίου Μυτιλήνης. Ο χειριστής του ταχυπλόου δεν συμμορφώθηκε με τα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους και ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την προσγειάλωση του Τ/Χ στην παραλία. Ο 29χρονος χειριστής του σκάφους συνελήφθη, ενώ οι υπόλοιποι επιβαίνοντες διέφυγαν και αναζητούνται. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν το ταχύπλοο, μία (01) συσκευή κινητής τηλεφωνίας καθώς και το χρηματικό ποσό των 3.640 λιρών Τουρκίας.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σύμης για την ύπαρξη ικανού αριθμού ατόμων στις περιοχές «ΜΑΡΑΘΟΥΝΤΑΣ» και «Ι.Μ. ΠΑΝΟΡΜΙΤΗ». Στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετέβησαν στην περιοχή και εντόπισαν συνολικά είκοσι οκτώ (28) αλλοδαπούς (19 άνδρες, 3 γυναίκες και 6 ανήλικους). Oι αλλοδαποί κατά δήλωσή τους, είχαν ξεκινήσει τις πρωινές ώρες χθες από την περιοχή Μποζμπουρούν Τουρκίας με ένα ταχύπλοο σκάφος, ενώ κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ έκαστος, για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο της Σύμης.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, συνελήφθη ένας ημεδαπός οδηγός βυτιοφόρου οχήματος από στελέχη του Λιμεναρχείου Σαρωνικού για παράβαση των άρθρων 13 παρ. 1 του Π.Δ. 55/98 και 216 του Π.Κ. (περί πλαστογραφίας) και του άρθρου 155 του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα. Συγκεκριμένα, κατά την πετρέλευση ενός ελλιμενισμένου σκάφους στην 4η μαρίνα Γλυφάδας θαλαμηγού σκάφους διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση μικρής έκτασης. Από τη Λιμενική Αρχή σε συνεργασία με τον Δήμο Γλυφάδας τοποθετήθηκαν απορροφητικά υλικά προς αποφυγή επέκτασης και καταπολέμηση της ρύπανσης. Σε περαιτέρω έλεγχο της αίτησης πετρέλευσης διαπιστώθηκε ότι για τα προς διάθεση καύσιμα δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία είσπραξης τελών. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-68χρονης, από το λιμάνι των Λειψών στο λιμάνι της Λέρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-36χρονης αλλοδαπής, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ» Ν. Νάξου 57,

-49χρονου, από το λιμάνι της Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π – Τ/Ρ «ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ» Ν.Σ. 46.

Σχετικές εικόνες