Σύλληψη αλιέα στη Θεσσαλονίκη – Εντοπισμός 10 ατόμων στη Σύμη - Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στη Νάξο - Διακομιδές ασθενών

DSC_3393
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης προέβησαν στη σύλληψη ενός 63χρονου ημεδαπού αλιέα – μυδοκαλλιεργητή.

Ειδικότερα, ο 63χρονος εντοπίστηκε να εκτελεί πλόες στη θαλάσσια περιοχή Χαλάστρας με το υπό ιδιοκτησίας και διακυβέρνησής του βοηθητικό σκάφος οστρακοκαλλιέργειας, χωρίς να διαθέτει Πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησης σε ισχύ και χωρίς να φέρει τα υπό του νόμου οριζόμενα ναυτιλιακά έγγραφα. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή της Θεσσαλονίκης.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία εντόπισε στην περιοχή «ΤΑΒΙΡΙ» νήσου Νίμου, δέκα (10) αλλοδαπούς (8 άνδρες, 1 γυναίκα και 1 ανήλικο). Οι αλλοδαποί επιβιβάστηκαν στο σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Σύμης. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Νάξου ότι ένα ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος σημαίας Γαλλίας βρίσκεται σε δυσχερή θέση, λόγω θραύσης του ιστίου, στη θαλάσσια περιοχή Αλυκού.

Αμέσως στο σημείο μετέβη το Ε/Γ – Τ/Ρ ¨ΑΡΓΟΚΟΙΛΙΩΤΙΣΣΑ¨ Ν. Ν. 165, με τη συνδρομή του οποίου το Ι/Φ κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Νάξου. Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι τέσσερις (04) αλλοδαποί επιβαίνοντές (υπήκοοι Γαλλίας) του είναι καλά στην υγεία τους. Από το Λιμεναρχείο Νάξου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-39χρονης, από το λιμάνι της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-20χρονου, από το λιμάνι της Κύμης στο λιμάνι της Σκύρου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ¨ΚΥΜΟΘΟΗ¨ Ν. Ραφήνας 73,

-42χρονης, από το λιμάνι της Αλόννησου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ¨ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ¨ Ν.Π. 10001,

-νεογέννητου, από το λιμάνι της Καλύμνου στο λιμάνι της Κω, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-46χρονης, από το λιμάνι της Ίου στο λιμάνι της Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΜΕΓΚΑ ΣΤΑΡ» Ν. Θήρας 147.

Σχετικές εικόνες