Σύλληψη αλλοδαπής στην Πάτρα - Προσάραξη ΙΦ σκάφους στους Οθωνούς - Πρόσκρουση αλιευτικού σκάφους στη Χίο

ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΤΡΑΣ 2
Share:    

Στη σύλληψη μίας 25χρονης αλλοδαπής προέβησαν απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι η 25χρονη αλλοδαπή, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδο της από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ταξιδιωτικό έγγραφο.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Οθωνών για προσαραγμένο Ι/Φ σκάφος σε αβαθή βραχώδη περιοχή εκτός του λιμένα «ΑΥΛΑΚΙΑ» ν. Οθωνών.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν το εν λόγω Ι/Φ σκάφος χωρίς επιβαίνοντες. Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ ενημερώθηκαν οι τοπικοί φορείς για την απομάκρυνση του ανωτέρου σκάφους από την εν λόγω θαλάσσια περιοχή.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος νηογνώμονα.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου για πρόσκρουση αλιευτικού σκάφους σε πλωτή εξέδρα στη θαλάσσια περιοχή Θόλος ν. Χίου.

Συγκεκριμένα, το αλιευτικό σκάφος «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Λ.Χ. 3492 κατά τον κατάπλου του στον κόλπο του καρνάγιου στη θαλάσσια περιοχή Θόλος ν. Χίου, προσέκρουσε σε πλωτή εξέδρα χωρίς σημαντήρες, η οποία έπλεε παρασυρόμενη. Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης, ήταν το αλιευτικό σκάφος να βυθιστεί και οι τρεις (03) επιβαίνοντες να πέσουν στην θάλασσα, ενώ κολυμπώντας εξήλθαν στην ακτή.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν τους τρεις (03) επιβαίνοντες στην ακτή, όντας καλά στην υγεία τους καθώς και την πλωτή εξέδρα, η οποία άνηκε σε ιδιωτική εταιρεία και ρυμουλκήθηκε από ρυμουλκό της ίδιας εταιρείας. Παράλληλα με την συνδρομή των εργαζομένων του καρνάγιου ανελκύθηκε το αλιευτικό σκάφος, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Εν συνεχεία, ένας εκ των τριών επιβαινόντων ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε με όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ», ενώ με ιδία μέσα μεταφέρθηκαν και οι άλλοι δυο επιβαίνοντες για προληπτικούς λόγους.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Σχετικές εικόνες