Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή στη Λέσβο - Μηχανική βλάβη σε Δ/Ξ πλοίο στο Λαύριο - Σύλληψη αλλοδαπών στη Πάτρα – Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού διακινητή, προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν αεροδρομίου Λέσβου.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια περιπολίας περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε ξύλινο σκάφος με χειριστή τον ανωτέρω άνδρα, ο οποίος δήλωσε πως μόλις είχε αποβιβάσει στη ξηρά δύο αλλοδαπούς.

Οι έρευνες συνεχίζονται από στεριάς από στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., προς εντοπισμό αποβιβασθέντων αλλοδαπών, οι οποίοι επέβαιναν στο ως άνω σκάφος, ενώ το σκάφος κατασχέθηκε.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι το Δ/Ξ πλοίο ''CAESAR'' σημαίας Λιβερίας, το οποίο είχε αποπλεύσει έμφορτο με 30.000 Τ. νιτρική αμμωνία από το αγκυροβόλιο Λαυρίου με προορισμό την Αργεντινή με είκοσι έξι (26) μέλη πληρώματος, παρουσίασε μηχανική βλάβη, χωρίς να αιτεί συνδρομή στη θαλάσσια περιοχή 1,15 ν.μ. ανατολικά Ακρωτηρίου Σουνίου.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. για την παροχή συνδρομής εφόσον απαιτηθεί, ενώ το εν λόγω πλοίο εν τέλει αγκυροβόλησε με ασφάλεια σε αγκυροβόλιο Λαυρίου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί προανάκριση, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''CAESAR'' ενώ μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, επιτράπηκε ο απόπολους του πλοίου.

*****

Στη σύλληψη μίας 37χρονης αλλοδαπής, προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, εντοπίστηκε η 37χρονη, να αποπειράται να εξέλθει παράνομα από τη χώρα, ενώ δεν διέθετε τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα που να επιτρέπουν τη νόμιμη παραμονή της σε έδαφος SCHENGEN.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.


Επίσης, συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 20 και 16 ετών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω αλλοδαποί, να προσπαθούν να εισέλθουν παράνομα σε σταθμευμένα Φ/Γ οχήματα που επρόκειτο να επιβιβαστούν σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία για λιμένες Ιταλίας, ενώ σε περαιτέρω έλεγχο που διενεργήθηκε από τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας, διαπιστώθηκε πως οι εν λόγω αλλοδαποί κατείχαν πλαστά δελτία αιτούντος ασύλου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω έγγραφα.


*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος– Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, που έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-22χρονης από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΙV” Ν.N. 64,

-79χρονος από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΚΟΣ” Ν.N. 53.

Σχετικές εικόνες