Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή στην Κω - Σύλληψη αλλοδαπού οδηγού ΦΓ οχήματος στην Ηγουμενίτσα για λαθραία τσιγάρα - Τραυματισμός ναυτικού στη Θεσσαλονίκη - Διακομιδές ασθενών

Ηγουμ_1
Share:    

Στη σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού, προέβησαν τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Κω, για παράβαση των άρθρων 167 “Αντίσταση”, 169 “Απείθεια”, 42 “Απόπειρα” και 309 “Επικίνδυνη σωματική βλάβη” του Π.Κ, καθώς και του άρθρου 29 του Ν. 4251/2014 παράγραφος 5 “Κώδικας μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις”.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε κοντά στη μαρίνα της Κω με δυο άλλους αλλοδαπούς, οι οποίοι αργότερα συνελήφθησαν από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ως χειριστές-διακινητές Τ/Χ σκάφους, με το οποίο αποβίβασαν κοντά στη μαρίνα ικανό αριθμό ατόμων.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο της Κω , ενώ κατασχέθηκε το Τ/Χ σκάφος, ως μέσο διακίνησης.

Η Λιμενική Αρχή της Κω με τη συνδρομή των στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) αναλύουν και επεξεργάζονται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνούν την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης του συγκεκριμένου αλλοδαπού και τη συνεργασία του με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων.

*****

Στη σύλληψη ενός 39χρονου αλλοδαπού προέβησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών στο λιμάνι Εξωτερικού της Ηγουμενίτσας σε Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο, εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένη, στο στρώμα της καμπίνας του οδηγού, συνολική ποσότητα τριακοσίων εξήντα πακέτων τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών, τα οποία δεν έφεραν ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης, με σκοπό να τα μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας που διενεργεί τη προανάκριση, κατασχέθηκε το φορτηγό όχημα με το επικαθήμενο, καθώς και τα ανευρεθέντα τσιγάρα, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Ηγουμενίτσας.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, για τον τραυματισμό 52χρονου αλλοδαπού ναυτικού (ειδικότητας λιπαντή), μετά από πτώση του στο μηχανοστάσιο του Κ/Ζ πλοίου σημαίας Μπαχάμες.

Ο ναυτικός διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ».

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-82χρονου, από το λιμάνι της Ίου στο λιμάνι της Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν.N. 67,

-67χρονης, από το λιμάνι της Θάσου στο λιμάνι της Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ” Ν.Π. 12524.

Σχετικές εικόνες