Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή υπηκόων τρίτων χωρών στη Σάμο

Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή υπηκόων τρίτων χωρών στη Σάμο
Share:    

Στη σύλληψη ενός 33χρονου αλλοδαπού διακινητή υπηκόων τρίτων χωρών προέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σάμου, για παράβαση του νόμου 3386/05 και του νόμου 4251/14 (άρθρο 30) αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.-ΑΚΤ. εντόπισε, βραδινές ώρες της 11-08-2021, Ι/Φ σκάφος με όνομα “DOUCEMENT” σημαίας Ολλανδίας, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά ν. Σάμου. Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής τα οποία, αφού ακινητοποίησαν το ανωτέρω σκάφος, διενήργησαν έλεγχο των ναυτιλιακών εγγράφων του και των επιβαινόντων από τον οποίο προέκυψε ότι, επί του σκάφους επέβαιναν μαζί με τον 33χρονο αλλοδαπό ο οποίος στερείτο ταξιδιωτικών εγγράφων, ακόμη δέκα (10) αλλοδαποί, ομοίως στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.

Στη συνέχεια, το Ι/Φ σκάφος κατέπλευσε, συνοδεία του ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., στο λιμένα Μαλαγαρίου ν. Σάμου, όπου αποβιβάστηκαν οι επιβαίνοντες, ενώ ο 33χρονος συνελήφθη για παράνομη είσοδο στη χώρα και διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών, κατά παράβαση του νόμου 3386/05 και του νόμου 4251/14 (άρθρο 30).

Από την Λιμενική Αρχή Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος, ένα βοηθητικό σκάφος (tender) μαζί με εξωλέμβιο κινητήρα, ένα κινητό τηλέφωνο, δύο (02) συσκευές ανίχνευσης γεωγραφικού στίγματος, καθώς και το χρηματικό ποσό των χιλίων εξακοσίων πενήντα ευρώ (1650€).

Από την ΔΑΠΘΑΣ αξιολογείται το σύνολο των στοιχείων που προέκυψαν και διερευνάται η εμπλοκή και άλλων ατόμων πέρα αυτού που συνελήφθη.

Σχετικές εικόνες