Σύλληψη αλλοδαπού για διευκόλυνση παράνομης εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών στη Σάμο

Share:    

Ένας 32χρονος αλλοδαπός συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, από τη Λιμενική Αρχή Σάμου, για διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών, κατά παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/14.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Σάμου για την είσοδο ταχύπλοου σκάφους (Α.Λ.Σ.) με μεγάλη ταχύτητα, από έναντι τουρκικές ακτές, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, στην παραλία “ΚΕΡΒΕΛΗΣ”, ανατολικά ν. Σάμου.

Άμεσα για το σημείο απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το εν λόγω ταχύπλοο σκάφος, το οποίο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα χωρίς να φέρει φανούς ναυσιπλοΐας, με κατεύθυνση προς τις τουρκικές ακτές. Ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους, παρά τις ειδοποιήσεις του περιπολικού σκάφους με ηχητικά και φωτεινά σήματα, δεν συμμορφώθηκε, ενώ μετά από καταδίωξη που ακολούθησε, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Παράλληλα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Σάμου, κατά τη διενέργεια ερευνών, εντόπισαν πλησίον της παραλίας "ΚΕΡΒΕΛΗΣ" οκτώ (08) αλλοδαπούς, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι προηγουμένως επέβαιναν στο ανωτέρω ταχύπλοο σκάφος και συνελήφθησαν για παράβαση του Ν. 3386/05.

Από τη Λιμενική Αρχή Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.